download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Koncert v poklon Lojzetu Slaku in njegovi glasbi

Lojze Slak, legendarni slovenski harmonikar, avtor večine skladb Ansambla Lojzeta Slaka in vodja zasedbe, bi lani praznoval svoj 80. rojstni dan, a žal je usoda hotela drugače. 
V poklon temu velikanu slovenske glasbe, ki je s svojim delom pustil neizbrisen pečat v slovenskem glasbenem prostoru, prejel za svoje delo številna priznanja tako doma kot tudi na tujem, in tam tudi prepričal številne glasbene navdušence in poznavalce, bo 20. aprila 2013 v ljubljanski Dvorani Stožice potekal veliki koncert z naslovom Tvoje pesmi živijo naprej. V idiličnem okolju gostilne Skaručna je v četrtek, 21. 3. 2013, na prvi pomladni dan, potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili ta veliki koncertni dogodek, udeležili pa so se ga člani njegove družine, kolegi glasbeniki in ljubitelji njegove glasbe. 
 
Projekt nastaja v sodelovanju družine Lojzeta Slaka in Agencije Salamander d.o.o., saj si je Lojze Slak za svoj 80. rojstni dan zaželel prav tak velik koncertni dogodek, a tega jubileja žal ni dočakal. Lojze Slak je veliko ime slovenske narodnozabavne glasbe, človek, ki je tej glasbi in slovenskemu narodu veliko dal. Njegove pesmi in dobra energija ostajajo, in to bodo 20. aprila v Stožicah prenesli slovenskemu občinstvu številni nastopajoči. 
 
Kdo ne pozna skladb, ki so za vse čase zaznamovale slovensko glasbo in kulturo naroda, kot so V dolini tihi, Vaški zvon, Visoko nad oblaki, Po dekle, Mama, prihajam domov, Kadar srečam te, Srečno, mlada Slovenija, Ej prijatelj, Čebelar in mnoge druge, med njimi številne že ponarodele. V več kot dveurnem programu se bomo na tem posebnem koncertu v čast vrhunskemu virtuozu na diatonični harmoniki poklonili z vso radostjo, ki jo je Lojze Slak prinašal vsa leta svojega delovanja kot pravi glasbenik, kot resnični nosilec sreče v srca slehernega poslušalca, saj je značilno za vse nesmrtne umetnike, da njihova dela ostajajo večna. Vedno je nosil luč vsem ljubiteljem kakovostne domače pesmi, vsem generacijam doslej in v bodoče, ki ob različnih priložnostih radi sami zaigrajo njegove pesmi, tako na koncertih za večtisočglave množice, kot tudi na bolj intimnih, družinskih srečanjih in proslavah. Lojze Slak je zaznamoval slehernega Slovenca, njegove pesmi so zapisane v glasbene gene naroda, ki ga je vedno rad osrečeval in predstavljal tudi v tujini.
 
Koncert bo zagotovo nepozaben spektakel v spomin na neminljivo delo Lojzeta Slaka, na katerem se bodo predstavili tako njegovi nekdanji glasbeni prijatelji in sodelavci, kot tudi tisti, ki izjemno cenijo njegovo delo in so nemalokdaj pred svojim občinstvom zaigrali njegove nesmrtne pesmi. Fantje s praprotna so skupina, ki je desetletja sodelovala s Slakom, kot tudi zasedba Tria Slak, ki se bo predstavila v svoji zadnji zasedbi. Kot velikanu diatonične hamornike se mu bodo s svojim virtoznim nastopom poklonili harmonikarji slovenskega in svetovnega slovesa, kot so Matija Slak, Rok Švab/Modrijani, Peter Fink, Brane Klavžar in Tine Lesjak. In da veličina njegove glasbe sega preko žanrskih okvirjev, bo o temu pričal nastop članov Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko priznanega dirigenta Patrika Grebla. Program bo povezoval Jure Ivanušič, hči slovitega slovenskega pesnika Toneta Pavčka, ki je izjemno cenil delo Lojzeta Slaka, igralka Saša Pavček pa bo v sklopu tega prav posebnega koncertnega dogodka ovenčala slavo našega vrhunskega harmonikarja in avtorja z nesmrtno poezijo svojega očeta. 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Stožice, Ljubljana
  • Kdaj?: 20. april 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav