download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Legendarni band Zabranjeno pušenje kmalu v Orto baru!

Zabranjeno pušenje bodo v petek, 22. aprila 2016, nastopili v ljubljanskem Orto baru. Legendarni sarajevski rockerji s Sejom Saxonom na čelu že več kot 30 let navdušujejo na koncertnih odrih - ne zamudite jih v živo na odru Orto festa!
Zabranjeno pušenje so nastali leta 1980 v Sarajevu kot klasičen garažni band. Kalili so se na sarajevski klubski sceni, ki je takrat šele nastajala. In prav v to ozadje segajo korenine mnogih danes kultnih bandov (Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Elvis J. Kurtovich & his Meteors …).
 
Resen začetek skupine je povezan z meeting pointom mladih glasbenikov in umetnikov – kletjo, poimenovano Zaborav. Skupaj so ustanovili koncept New Primitiwes – svojemu delu so dodali dobro mero ironije in satire in s tem prišli na radarje 'instituciji sistema'.
 
Šele leta 1984 so Zabranjeno pušenje (za zagrebški Jugoton) izdali prvi album Das ist Walter, ki je dosegel rekordno prodajo - 100.000 izvodov; kljub začetni nakladi 3.000 izvodov. Skupina je hitro postala rock atrakcija s koncerti po celotni Jugoslaviji. Poleg ustvarjanja glasbe so člani skupine sodelovali  tudi pri ustvarjanju kultnega humorističnega TV show-a Top lista Nadrealista.
 
Zadnji album 'Radovi na cesti' so Zabranjeno pušenje izdali leta 2013. 

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Zabranjeno pušenje
  • Kje?: Orto bar, Ljubljana
  • Kdaj?: 22 april 2016
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav