download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

MotörCity, novi blues rock festival v Tolminu

Prihodnje leto se bo poletnim glasbenim festivalom, ki potekajo na idiličnem sotočju Tolminke in Soče v Tolminu, pridružil nov; blues rock festival MotörCity! Festival MotörCity bo potekal od četrtka, 24. avgusta, do nedelje, 27. avgusta 2017, in bo ponudil širok nabor blues rock glasbe. 
Že prva edicija festivala bo postregla z mnogimi odmevnimi domačimi in tujimi glasbeniki  – prvi potrjeni nastopajoči so Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Henrik Freischlader, Prismojeni profesorji bluesa, Stray Train, Bluesback in Grand Zeppelin. Seznam pa še zdaleč ni dokončen!
 
Korenine blues glasbe segajo v pozno 19. stoletje, v južne predele Združenih držav Amerike. Glasbeni žanr, ki že več kot stoletje sodi med pomembnejše, tudi v družbenem in političnem smislu, je imel velik vpliv na pojav rock'n'rolla (in posledično rocka, blues rocka …) v sredini prejšnjega stoletja. Brez bluesa bi bila današnja glasbena pokrajina precej drugačna.
 
Blues glasba z vsemi svojimi podžanri in fuzijami je v zadnjih letih v razcvetu – poleg avtentičnega, skoraj tradicionalnega bluesa na odrih in lestvicah najdemo mnoge izvajalce, ki so žanru vdihnili modernejši zvok. Tudi Slovenija v tem pogledu ni izjema. Blues glasba je v današnjih časih s pojavom novih izvajalcev postala ponovno popularna in temu trendu sledi tudi MotörCity!
 
Organizatorji pripravljajo bogat nabor nastopajočih, raznoliko dnevno dogajanje in zanimivo nagradno žrebanje – iz festivala MotörCity se lahko eden od kupcev festivalske vstopnice domov odpelje s custom vintage motociklom.
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Tolmin
  • Kdaj?: 24. - 27.8.2017
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav