download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Najboljše dalmatinske klape v Šempetru pri Gorici

Vsi zaljubljeni v Dalmacijo in željni vrhunske dalmatinske glasbe boste lahko uživali na edinstvenih in nepozabnih gala večerih dalmatinske glasbe. Na koncertni turneji po Sloveniji bodo po lanskih razprodanih koncertih nastopile izključno najbolj predvajane in največkrat nagrajene dalmatinske klape. Recept za njihov uspeh so usklajenost, delo in ljubezen do pesmi. Vsak nastop je nekaj posebnega, saj glasbo ustvarjajo iz čiste in pristne ljubezni do klapske pesmi.
V Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici bodo 1. februarja 2014 ob 20.00 uri nastopili Klapa Maslina, Klapa Kumpanji, Klapa Bonaca in Klapa Cambi. Gosta večera bosta Tedi Spalato in Marko Pecotić - Peco.
 
Klapa Maslina je ena najbolj popularnih dalmatinskih klap. Slednja se s svojo prepoznavnostjo uvršča v sam vrh dalmatinske glasbe. Prihaja iz Šibenika in že kar 25 let osvaja različne odre. S svojimi uspešnicami kot so Maslina je neobrana, Šibenska balada, Ostala si ista in zagotovo največjo Da te mogu pismom zvati, je postala pravi ambasador Šibenika in kasneje tudi Dalmacije, kar dokazuje tudi z eno izmed najuspešnejših turnej vseh časov Ne damo te pismo naša, saj je s pomočjo še nekaterih drugih dalmatinskih klap razprodala športne dvorane kot so zagrebška Cibona, splitski stadion Poljud, zagrebško Dvorano V.Lisinski, ljubljansko Halo Tivoli in mnoge druge.
 
Klapa Kumpanji je bila ustanovljena leta 1995 na Korčuli in od takrat beleži številne hite ter ogromno koncertov po raznih prizoriščih Hrvaške in EU. Njihov repertoar je širok in zanimiv: Izvorne dalmatinske pesmi, Zabavna glasba hrvaške estrade, tuji Evergreeni, Hrvaška sakralna glasba. Poleg dominantnega a capella petja, ima klapa lastno mandolinsko skupinico. 
Klapa Kumpanji so bili izbrani za najboljšo klapo leta 1998, so prejemniki nagrade Kor, ki jo podeljujejo Radio in TV postaje na Hrvaškem in prejemniki 38 nagrad na festivalih: Marko Polo Fest, Festival Dalmatinskih Klap v Omišu, Festival zabavne glasbe Split, Natečaj Orlando di Lasso. So tudi dobitniki prve nagrade žirije na mednarodnem festivalu zborov v Veroni.
Štiri leta zapored so bili nominirani za nagrado Porin, sodelujejo pa tudi s številnimi izvajalci in skladatelji na Hrvaškem.
 
Klapa Bonaca je klapa z največjim številom klapskih hitov. Njihova avtorska pesem Oči boje lavande je postala vse splošni Evergreen. Klapa Bonaca iz Šibenika se je v 28ih letih svojega obstoja glasbeno razvijala od klasične klape do mediteranskega ansambla. Posneli so 11 zgoščenk  med katerimi so: Noći u Dalmaciji, Moja Stranka, Dalmacijo slušaj ovo, Di zvizda padne, Bonaca u duši in mnoge druge. Klapa Bonaca je zastopala Hrvaško na evropskih festivalih pop in domače glasbe na Malti in Korziki, ter nastopala na različnih domačih festivalih. Pevci iz Šibenika so osvajali nagrade na skoraj vseh festivalih Dalmacije, med drugimi, na festivalu zabavne glasbe Split za pesem Zemljo mora, maslina i soli.  Ljubitelji dalmatinske glasbe jih poznajo po pesmih Noći u Dalmaciji, Oči boje lavande,  Dalmacijo, slušaj ovo, Nije jedan, već su pala oba, Di zvizda padne, Ludo more,…
 
Klapa Cambi iz Splita  je najpopularnejša dalmatinska klapa, ki je začela delovati leta 1986 in nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v Kaštelu. Njihova mladostna energija in razigranost najbolj prihajata do izraza, ko na svojstven način interpretirajo največje uspešnice legendarnih dalmatinskih pevcev, kot sta Oliver Dragojević in Gibonni. Po več izdanih albumih, razprodanih koncertih doma in v tujini, je njihov velik ponos zmaga na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, po mnenju strokovne žirije s pesmijo Ultima partenca. Hkrati so njihove lastne skladbe letošnje poletje zapolnile valove hrvaških radijskih postaj. Svoj uspeh pripisujejo temu, da znajo stopiti skupaj in da je med njimi dobra atmosfera. Tradicija, čutno prepletena z sodobnim je tisto, kar klapo Cambi dela tako kakovostno in blizu ljudem.
 
Marko Pecotić - Peco je večletni prvi tenor popularne splitske klape Iskon, s katero je odpel kar nekaj hitov kot so Vrime za kraj, Još ne mogu pristat volit in Uvik ljubit' ću te ja. Po osmih letih sodelovanja s klapo Iskon, se je Peco odločil za samostojno kariero. S priredbo pesmi Uzmi me more je nastopil na festivalu  Marco Polu Festu na Korčuli. Njegova najbolj znana pesem Samo ljubav ostaje je naslovna pesem znane hrvaške nanizanke Larina izbira.
 
Tedi Spalato je splitski kantavtor dalmatinske zabavne glasbe. Je skladatelj, instrumentalist, glasbeni producent in dobitnik treh Porinov (priznana hrvaška glasbena nagrada). Velikokrat je tudi bil nagrajen na festivalu šansonov v Šibeniku. Poznan je po dalmatinskih šansonih s intimnimi poetskimi besedili. Kritiki njegovo glasbo opisujejo kot odličen spoj klasične dalmatinske pesmi, šansone, jazza in elementov komercialne glasbe. Tedi Spalato sodeluje z mnogimi odličnimi glasbeniki kot so Gibonni, Oliver Dragojević, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Ljupka Dimitrovska itd. 

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Športni center HIT, Šempeter pri Gorici
  • Kdaj?: 1. februar 2014, 20:00
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav