download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Podroben program dogajanja na Jazz Cerkno 2013

Tradicija ni kar tako, sploh če traja dolgih osemnajst let, kolikor je minilo, odkar so organizatorji festivala Jazz Cerkno prvič v naše kraje začeli vabiti vodilne domače in mednarodne mojstre jazza in drugih kreativnih godb. Čeprav nudijo nove glasbe in umetniške pristope, seveda spoštujejo tradicijo in z veseljem nadaljujejo s predstavljanjem novosti v jazzu in okolici … 
"Naše poslanstvo, s katerim lokalno združujemo z globalnim, sproščeno druženje pa s pozornim poslušanjem, letos nadaljujemo med 23. in 25. majem, ko se bo na dobro znanem odprtem prizorišču v središču našega živopisnega mesta zvrstila mala četica izvrstnih glasbenikov iz Slovenije in tujine. "
 
Uvod v festival bo tudi letos glasbena delavnica za osnovnošolce, ki se prične v ponedeljek, 20. maja in se bo zaključila z dopoldanskim koncertom v soboto, 25. maja. Mentorji Blaž Celarec, Boštjan Gombač in Darko Korošec so jo naslovili Igrajmo se s slovenskimi ljudskimi zvočili in glasbili.

Osrednje dogajanje festivala pa se začne v četrtek, 23. maja, ko bo festival odprla samosvoja zasedba treh kitaristov Šalamon / Codjia / Ploug. Obilo glasbe po okusu ljubiteljev kitarskega zvoka bo ponudil tudi nemški kvartet Doppelmoppel, saj sta v njem kar dva odlična kitarista, Uwe Kropinski in Helmut Joe Sachse, neobičajno zasedbo pa zaokrožata pozavnista, brata Conny in Johannes Bauer, ki veljata za stebra nove evropske kreativne muzike. Prvi večer bodo na glavnem odru sklenili glasbeniki s Sardinije zbrani v zasedbi Tumbarinos de Gavoi.

Petek, 24. maja, prav tako ponuja tri koncerte. Prvi bo na oder stopil trio Drašler / Karlovčec / Drašler, ena redkih domačih zasedb, ki se posveča svobodnjaškemu jazzu. Izdaten odmerek drzne in nekonvencionalne muzike bomo prejeli tudi od švedsko-nemško-kanadske zasedbe The Electrics, ki jo sestavljajo Axel Dörner, Sture Ericson, Joe Williamson in Raymond Strid. Petkov večer bo zaključil sloviti finski mehar Kimmo Pohjonen, ki se po šestih letih spet vrača v Cerkno, tokrat s hčerko Saano Pohjonen, ki se mu kot bobnarka pridružuje v duu Alcoholic Atheists. Sicer pa bo neugnani finski glasbenik na sporedu letošnjega festivala dvakrat – videli ga bomo namreč tudi kot glavnega protagonista nagrajenega dokumentarnega filma Soundbreaker, ki ga bodo zavrteli soboto, 25. maja, dopoldne.

Bogat sobotni program se bo popoldne nadaljeval s solo koncertom Tristana Honsingerja v dvorani Glasbene šole. Znani čelist bo zvečer stopil tudi na glavni oder kot član ameriško-nemško-avstrijskega kvarteta Bauer / Honsinger / Kern / Falb. Nadeljeval bo italijanski Eco D'Alberi Quartet (Edoardo Marraffa, Alberto Braida, Antonio Borghini, Fabrizio Spera), ki prav tako sodi v prvo ligo evropskih snovalcev novega jazza. Festival bo letos zaključil v ZDA živeči brazilski tolkalec Cyro Baptista s svojim kvartetom Banquet of The Spirits, ki v svoji izredno ritmični mešanici združuje raznolike tradicionalne glasbe s poudarkom na nepredvidljivosti, spontanosti in zabavnosti.
 
Ob glavnem programu so za vas na festivalu Jazz Cerkno pripravili tudi tradicionalni spremljevalni program: delavnico glasbene fotografije Jazzy-ga! (Žiga Koritnik), delavnico Divja hrana (Dario Cortese) ter glasbeno delavnico za otroke (Blaž Celarec, Boštjan Gombač, Darko Korošec). V baru Gabrijel si boste lahko ogledali tudi fotografsko razstavo Grem na vas, ki razkriva delček bogatega arhiva Cerkljanskega muzeja. Vabljeni na praznovanje glasbene kreativnosti na Jazz Cerkno!
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Cerkno
  • Kdaj?: 23. - 25. maj 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav