download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Rokerji pojejo pesnike v živo 2013

Rokerji pojejo pesnike je projekt deležen mnogo čislanih pohval v svojih več kot 15 letih delovanja. Vendar bi človek pomislil, da je po več kot 15 letih projekt le še rutina, le še ena kljukica v letnem načrtu. Pa ni. Projekt je še kako živ. 
Rokerji pojejo pesnike povezuje. Povezuje rokerje – glasbenike. Pravzaprav glasbenike vseh zvrsti, rock, pop, etno, tudi solo izvajalce iz kantavtorskih voda. Povezuje pesnike, literate in pisce. Povezuje urednike, poslušalce, bralce in vse ostale iz ozadja projekta. Nenazadnje tudi televizijske snemalce, režiserje in urednike, saj je Rokerji pojejo pesnike v živo že nekaj let tudi dogodek, ki je televizijsko ali video sneman. 
 
Da je projekt žilav ni treba posebej omenjati, to je jasno že iz dejstva, da smo le eno leto oddaljeni od prve dvomestne zaporedne številke kompilacijskega albuma. Prvič so rokerji peli pesnike leta 1996, takrat na radiu, prva CD izdaja pa se je zgodila leta 2001. Do danes so se skoraj vsako leto zbrali prispevki za novo kompilacijo (med njimi tudi ena single izdaja), še pogosteje pa so se rokerji in pesniki srečali na koncertih Rokerji pojejo pesnike v živo. Projekt je od leta 1996 zamenjal 4 literarne urednike, 3 krovne institucije in preživel marsikatero glasbeno zasedbo, ki je pri njem sodelovala. Pesniki pa pišejo naprej, rokerji pojejo naprej. 
 
Nastopajo:
Kontrabant, Blutwurst, V okovih, Charlie Butter Fly, PGMB bend, Jana Sen in Rok Merhar, Umbilikal, RUN2NONE, Toxine, Tomi Lorber in orkester.
 
Izvajali bodo pesmi, ki so jih napisali:
Bence Lajos, Jože Štucin, Toni Pivosrk, Novica Novaković, Tonja Jelen, Bojan Sedmak, David Šušel, Katjuša Ručigaj, Karmen Jordan, Sara Fabjan, Borut Gombač.
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: RTS televizija, Maribor
  • Kdaj?: 9. november 2013, 18:00
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav