download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Skupina Armaroth praznuje svojo 5. obletnico

Kranjska death metal zasedba Armaroth letos praznuje svojo 5. obletnico delovanja, ki jo bo to soboto, 19.10.2013, obeležila tudi s posebnim jubilejnim koncertom v Trainstation Squatu. 
Pred njimi bodo publiko ogrevali še njihovi soborci iz skupnega prostora za vaje, vsem že dobro poznani Nature, ki obljubljajo še neslišane glasbene sfere, medtem ko bodo Plains Of Despair predstavili material s prihajajočega studijskega prvenca.
 
Zametki zasedbe Armaroth so se oblikovali na začetku leta 2008, ko so z vajami začeli Klemen Govekar (kitara), Borna Kavčič (kitara), Kristjan Pajestka (bas) in Miha Petrovič (bobni). Brezciljno preigravanje Metallice in podobnega se ni obrestovalo, zato je bobnar odšel. Zamenjal ga je Pavel Čebašek, kot vokalist pa je prišel Filip Košnik. Ta zasedba je hitro odigraja svoj prvi koncert po imenom Mephistopheles in začela z ustvarjanjem svojih komadov. Februarja 2009 se je začelo novo poglavje, ko sta skupino zapustila Kristjan in Borna, nadomestila pa sta ju Igor Potočnik (bas) in Martin Jagodic (kitara). Kot prej, je nova zasedba spet dobila novo ime, tokrat Armaroth. Pod tem imenom je lastna glasba dobivala obliko death metala, ki je bila februarja 2012 izdana na demo ploščku Burning Execution. Kmalu po izidu so glasbena nasprotja s Pavlom postala prevelika, zato se je podal v druge glasbene sfere. Z njegovim odhodom je prišlo leto zapletov, saj za bobnarja ni bilo ustrezne zamenjave, poleg tega je bila to faza brez ustvarjalnega naboja. Čeprav je spomladi 2011 skupino moral zapustiti še Igor, pa je skupina končno ponovno zacvetela. Za bobne se je namreč vsedel Andrej Gregorc (ex-Raven Death, Nature), jeseni pa se je pridružil še Dino Rebolj na basu (ex-Raven Death, Plains Of Despair). Prenovljena zasedba je tako začela novo ero ustvarjanja, ki jo je junija 2013 zabeležila tudi na odlično sprejetem debitantskem EP-ju z naslovom False Vision.
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Armaroth
  • Kje?: Trainstation Squat, Kranj
  • Kdaj?: 19. oktober 2013, 21:00
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav