download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Tina Mauko z Rezom duha v Slovenski filharmoniji

Slovenska skladateljica Tina Mauko bo v torek 12. februarja predstavila svojo novo kompozicijo za klavir poimenovano Rez duha.

Skladbo bo izvedla slovenska pianistka Katja Sinkovič, ki svojo znanje izpopolnjuje na podiplomskem študiju na Dunaju pri profesorju Noelu Floresu. Brezplačen koncert se bo odvil v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije in se prične ob 19.30.

Tina Mauko je ena najbolj talentiranih komponistk v prostoru srednje Evrope, ki je nazadnje opozorila s skladbo Anna Ahmatova, ki jo je Maukova napisala za soprano in veliki simfonični orkester in je bila izvedena v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. V minulem letu je prekmursko občinstvo na prireditvi Murske balade in romance očarala njena uglasbitev pesmi Najen prt Dušana Šarotarja. Tina si v bližnji prihodnosti želi lotiti ustvarjanja opere, od aprila pa boste lahko v Mestni galeriji Ljubljana prisluhnili predstavitvi njenega glasbenega opusa.

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Slovenska filharmonija, Ljubljana
  • Kdaj?: 12. februar 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav