download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Tudi letos festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi

Tudi letos festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi
Foto: Blaž Tišler
Tradicionalni spomladanski festival sodobne avtorske in etno glasbe, Godibodi, na katerem predstavljajo Celinkine novosti, bo letos potekal med 28. in 31. majem, na vrtu znamenitega ljubljanskega hostla Celica, ki bo v istem obdobju praznoval prvo desetletje delovanja.
Z letošnjim osrednjim prizoriščem na letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani želi Festival Godibodi na najboljši način – z novo, odlično glasbo – izraziti glasbeni poklon ustvarjalnosti ekipe hostla Celica in Kud-a Sestava, ki v njem že od začetkka skrbi za izvirno kulturno in izobraževalno ponudbo. 
 
Na Godibodiju bomo tokrat predstavili ploščo Home in the Zone pevke, intermedijske umetnice in skladateljice Aphre Tesle, projekt uglasbene poezije Pesem o morju, ki ga je s kitaristom Teom Collorijem posnel pevec Metod Banko in dva nova albuma, ki bosta na otvoritvenem večeru Godibodi 2013 zazvenela v izvedbi legendarnih ustvarjalcev iz slovenske Istre, skupine Vruja in kantavtorja Daria Marušiča.
 
Zaključek letošnjega festivala bo pripadel zasedbi Fake Orchestra, ki že od svojega nastanka leta 1998 navdušuje s finimi in radoživimi priredbami ljudskih godb od vsepovsod. Na Godibodijevem zaključku bodo predstavili novi album, s katerim so jagodni izbor slovenskih ljudskih napevov predrugačili v izjemno plesno zgodbo. Novi stilski usmeritvi so prilagodili tudi zasedbo in standardni postavi pridružili še tričlansko pihalno sekcijo.
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Vrt Hostla Celica, Ljubljana
  • Kdaj?: 28. maj - 31. maj 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav