download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Vabimo na koncert skupine Orlek v Cerkno

Zavod Gabrijel fest Cerkno, ki že osemnajsto leto zapored pripravlja festivala Jazz Cerkno in Keltika, bo koncertno leto bomo začeli razposajeno, saj bodo petek 18. 1. gostili veseljaške polka-punkerje Orleke, ki so se nedavno vrnili s turneje po Latinski Ameriki.

Skupina Orlek, ki ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, že več kot 20 let navdušuje s svojo enkratno glasbeno mešanico in angažiranimi besedili. Band, ki si je ime nadel po hribu na samem obrobju Zagorja, v samosvojo mešanico združuje številne zvrsti, od rock'n'rolla, prek punka in folka do polke, bluesa in kantavtorstva. Orleki se ponašajo z za našo sceno nenavadno zasedbo glasbil, ki poleg klasičnega rockovskega inštrumentarija vsebuje še harmoniko in pihalno sekcijo. V besedilih se hudomušno pa tudi ostro in neposredno lotevajo tegob navadnih ljudi, knapov, delavcev in nenavadnežev.

S svojo radoživo glasbo so poleg slovenskih odrov (med drugim so nastopili na Drugi godbi) napolnili številna mednarodna prizorišča, in sicer takšna, na katerih slovenski glasbeniki bolj redko igrajo. Tako so s svojo komunikativno in igrivo glasbo razveselili publiko na Kitajskem in Novi Zelandiji, v Pakistanu, ZDA in Avstraliji ter v številnih evropskih in drugih deželah, kot so Madžarska, Avstrija, Nemčija (Tanz & Folk Fest v Rudolstadtu), Bosna in Hercegovina, Makedonija, Poljska (Folk Fiesta) in Rusija. Leta 2012 so se odpravili na daljšo turnejo po južnoameriški celini, na kateri so igrali za naše izseljence; obiskali so Brazilijo, Argentino in Urugvaj. Dvajseto obletnico delovanja so leta 2009 obeležili z albumom Anduht, ob tej priložnosti pa sta nastala tudi knjiga in dokumentarec o zasedbi.

Orleki se po letu 2005, ko so prav tako nastopili na Keltiki, znova vračajo v Cerkno. K nam prihajajo obogateni z izkušnjami z lanske južnoameriške turneje ter z novim albumom Repete, na katerem je band znova objavil 12 starejših pesmi v akustični preobleki, ki jim je dodal povsem novo skladbo Življenje gre naprej. A k nam Orleki prihajajo v polni zasedbi in koncert ne bo v znamenju "izštekanega" ali akustičnega zvoka, pač pa bomo lahko priča polnokrvni, udarni, plesni in sočni mešanici žanrov, kakršno lahko pričara le pretkana banda iz Zagorja: punk-polka je ukazana!

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Orlek
  • Kje?: Pr' Gabrijelu, Cerkno
  • Kdaj?: 18. januar 2013, 21:00
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav