download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Večer z Andrejem Šifrerjem v Škofji Loki

Konec aprila se v Škofjo Loko vrača legendarni Andrej Šifrer, ki ga v naslednjem mesecu v ZDA čaka snemanje nove plošče. 
Andrej Šifrer je slovenski pevec in skladatelj zabavne glasbe, ki ima za sabo dolgo in uspešno kariero. Največkrat zabavljaško razpoloženi glasbenik, ki je včasih podiral rekorde pri prodaji kaset in plošč ter se s svojim dolgim spiskom zdaj že zimzelenih uspešnic uvrstil na seznam tistih, ki jih radi kategoriziramo z oznako legenda. Za imidžem vedno nasmejanega preprostega moža iz Gorenjske se skriva tudi resna plat, tista, ki je prinesla diplomo pravne fakultete in piše med množico manj priljubljene, razmišljujoče pesmi.
 
Svojo glasbeno pot je začel leta 1971 s skupino Tektiti, njegova prva skupina pred tem pa se je imenovala Ajvar& Co. Leta 1975 je posnel svojo prvo skladbo, medijsko pozornost pa je dosegel s skladbo Zoboblues. Nanizal je mnogo glasbenih uspešnic, kot Vse manj je dobrih gostiln, Moj oče, Bil sem mlad, Debeluhi, Martinov lulček,.. Leta 1988 je za skladbo Za prijatelje na tekmovanju slovenska popevka dobil nagrado. Je tudi avtor glasbene opreme za eno najbolj gledanih slovenskih TV-nadaljevank, Naša krajevna skupnost.
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Andrej Šifrer
  • Kje?: Sokolski dom, Škofja Loka
  • Kdaj?: 21. april 2016, 19:30
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav