download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Vsi v Idrijo, vsi na Tribute to Ramones!

Joey, Dee Dee, Thommy in Johnny so leta 1976 konkretno pretresli ameriško glasbeno sceno. Rock je postal hiter in brutalen, očiščen vse (nepotrebne) navlake. Snifanje lepila, Jackie in Judy na poti v Berlin, bliskovite vojne. Ramones so z debitantskim albumom »Ramones« zasadili seme, ki je preraslo v inštitucijo. Zastavili temelje nečesa, kar je postalo znano kot punk rock.
Vpliv, ki so ga Ramones imeli na prihodnje skupine, ne zgolj skupine, na cele generacije, je (bil) neverjeten. The Clash, Sex Pistols, Green Day, Misfits, Die Toten Hosen, če naštejemo zgolj nekaj svetovnih imen, ki so se tako ali drugače napajala v punk krvi »bratov« Ramone. Tudi bolj lokalno bi seveda našli nekaj tistih, ki so zastavili »dobro« ime, da bi se na krilih punk rocka za zmeraj vpisali v slovensko glasbeno zgodovino. Idrija niti slučajno NI zastonj dobila naziv »mesto, v katerem se namesto rožnatih salonarjev nosijo okovani bulerji«. 
 
Štirideset let po izidu debitantskega albuma skupine Ramones bomo v kotlini za hip spet postali kraj zločina. Zasedba Tribute to Ramones bo namreč v soboto, 27.2., ob 21. uri zvečer zaigrala celoten album Ramones in nas napila še z nekaj legendarnimi nepogrešljivimi hiti punk rokerjev iz ZDA.
 
Kdo so tisti, ki si upajo stopiti v čevlje skuštrane četverice? Kaj je imel Paul McCartney s priimkom Ramone? Kje v New Yorku se nahaja 53rd & 3rd? 
 
»Jackie is a punk, Judy is a runt, they both went down to Idrija. I know why!«  
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Tribute to Ramones
  • Kje?: Swenak, Idrija
  • Kdaj?: 27. februar 2016, 21:00
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav