download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Željko Joksimović maja v Ljubljani

V pokritem poletnem avditoriju GR bo 25. maja nastopil Željko Joksimović s prijatelji. Avtor zadnjega hita Ludak kao ja, se bo na odru pokritega poletnega avditorija GR predstavil v soboto, 25. maja ob 21. uri. Nastopili bodo tudi njegovi prijatelji, glasbeniki, ki pa za zdaj ostajajo še skrivnost.  
Željko Joksimović se je rodil 20. aprila 1972 v Beogradu. Že v otroštvu mu je bila blizu glasba, zato je že v rani mladosti sodeloval na mnogih glasbenih festivalih, pri dvanajstih letih pa je zmagal na prestižnem glasbenem festivalu v Parizu in postal Prva harmonika Evrope. 
 
Tudi kasneje je nizal uspehe na festivalih, kar mu je omogočilo sodelovanje na dveh prestižnih festivalih v Belorusiji, kjer je leta 1999 osvojil Grand Prix. Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletje se je na festivalu Beograjsko poletje preizkusil tudi kot skladatelj, konec devetdesetih let je kot skladatelj ustvaril glasbo za različne gledališke predstave, kot so Mandagra, Ljubinko in Desanka, Rob Ljubavi, Nemam da platim, neču da platim in še mnoge druge.
 
Prelomnica njegove samostojne kariere je zagotovo leto 2000, ko je izdal svoj prvi album za produkcijsko hišo City Records, in je bil razglašen za najbolje prodajani album leta. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na njegov nastop na Evroviziji leta 2004, kjer je z prelepo pesmijo Lane moje zasedel drugo mesto, prejel pa je tudi The Macel Benzecon Press Award za najboljšega skladatelja festivala Evrovizije 2004. Leta 2012 je Srbijo ponovno zastopal na Evroviziji v Azerbajdžanu, tokrat s pesmijo Nije ljubav stvar in znova dosegel zavidljivo 3. mesto.
 
Je lastnik lastne produkcijske hiše Minacord, ki jo je ustanovil leta 2004. Minacord je trenutno od najboljših in prepoznavnih produkcijskih hiš v regiji. V svoji karieri je izdal 5 studijskih albumov in dve kompilaciji ter veliko samostojnih pesmi, ki so vedno postale hit (Lane moje, Nije ljubav stvar, Ludak kao ja, …). 
 

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Željko Joksimović
  • Kje?: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
  • Kdaj?: 25. maj 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav