download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Bilbi s singlom To ni blues

Bilbi se je na letošnji EMI 2014 predstavila s svežo Bilbi skladbo To ni blues. Za izdelkom stoji nova ekipa glasbenikov s katerimi Bilbi že nekaj časa sodeluje na koncertnih odrih. Glasbo in besedilo sta tudi tokrat napisala skupaj z Gregorjem Stermeckim, producentsko delo pa sta zaupala kitaristu Petru Deklevi. 
Bilbi: "Aranžma je nastajal bendovsko. Z Gregorjem sva pripravila osnovo in Direktorji so jo oblekli v igriv, drzen rock&roll. Igrali in kreirali so Peter Dekleva (kitare), Davor Klarič (klaviature in sintetizatorji zvoka), Urban Krč (bobni) in Luka Herman Gaiser (kontrabas). Prvič smo se v studiu lotili snemanja "v živo", kjer vsi glasbeniki igrajo naenkrat in se duh glasbe poskuša ujeti v najbolj pristni obliki. Bilo je naravnost magično in s konceptom bomo nadaljevali tudi pri skladbah, ki so v pripravi. V studiu Codelli je pomagal še tonski tehnik Aleks Vičič, za mastering je poskrbel Anej Kočevar."
 
O besedilu Bilbi dodaja: "Na uho lahkotna skladba nosi v sebi precej besed s težo, kar mi je pri skladbi tako všeč. V tem besedilu je "Blues" metafora za življenje. Tudi "štajerski šanson" je besedna zveza, ki ošvrkne našo trenutno situacijo v Mariboru. Če je nekdo gluh za blues, je hkrati gluh za tisto ta pravo življenje, vredno te besede."
 
BILBI - To ni blues

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav