download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Grešni kozli predstavljajo Tm pr mizi u osmici

Juhuhu, pomlad je tu, čas špargljev, ptičjega ženjenja in odprtja osmic. Le-te redno navdihujejo Grešne kozle, ki so na prvega malega travna dan, ko se sleherni človek ubada le s tem, kako bo nahecal soseda ali prijatla, na plano povlekli novo glasbeno zgodbo.
Grešni kozli opisujejo dogajanje v lokalu, ki mu na primorskem pravimo osmica. Predvsem osmice na tržaškem Krasu so poznane po tem, da ob nedeljah popoldne gostijo italijansko govoreče tržačane, ki se odpravijo na izlet na Kras z gojzerji in nahrbtniki, kot da bi hodili na Krvavec. Med tednom pa se po osmicah klatijo in srečujejo predvsem domačini, ki pridejo po napornem delovnem dnevu boljše ali slabše volje na eno briškolo ali moro, kaj zapojejo, zaplešejo, zaigrajo. Poezija se osredotoča na tisto mizo v osmici, ki vse to dogajanje prenaša in pretrpi, v pozni noči pa na njej tudi kdo zaspi...
 
GREŠNI KOZLI - Tm pr mizi u osmici 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


 
Uradna predstavitev pesmi v živo bo v petek 8. aprila v Našem Baru v Briščkih pri Trstu, kjer se bo odvijal med drugim tudi krstni nastop prenovljenega benda Grešni kozli.
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav