download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Katarina Juvančič in Dejan Lapanja s singlom Irena predstavljata album Hope's Beautiful Daughters

Album Hope’s Beautiful Daughters (HBD) ali Čudovite hčerke upanja je drugi del glasbenega diptiha upesnjenih in uglasbenih zgodb o pogumu, srčnosti, moči žensk in predstavlja prvo tovrstno sodelovanje slovenskih in škotskih glasbenikov in pripovedovalcev nasploh.
Vse pesmi in zgodbe na albumu se na tak ali drugačen način dotikajo zgodb o ženskah iz zgodovine (Irena Sendler, Rosa Luxemburg, Frida Kahlo), mitologije (Skeleton Woman, Sister Sun), folklore (Mallie, Ursilla, Dreammaker – škotske ljudske pripovedke, opremljene z glasbo) in družbene realnosti (Svarilo Janezu). Napisane in izvajane so v angleškem jeziku, razen Svarilo Janezu, ki ji slovenska priredba škotske ljudske pesmi. Pri nastajanju albuma je sodelovalo 17 umetnikov in umetnic iz Slovenije in Škotske.
 
Danes je izšel tudi prvi single iz albuma - Irena,  pesem o pogumni Poljakinji Ireni Sendler, ki je med II. svetovno vojno iz židovskega geta rešila 2.500 otrok.
 
KATARINA JUVANČIČ & DEJAN LAPANJA - Irena

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav