download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Katja Šulc z novim singlom O brîsind sîn me najavlja nov album

Katja Šulc izdaja novi singl, ki najavlja njen novi album Kamlisàjlan, uglasbeno romsko poezijo.  
O brîsind sîn me / Dež sem jaz je napisala romunska romska pesnica Luminița Mihai Cioabă, uglasbila sta jo Katja Šulc in mehiški violinist Alban Usatch, ki je tudi soavtor glasbe na prihajajočem albumu.

KATJA ŠULC - O brîsind sîn me / Dež sem jaz

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 
Album Kamlisajlan je posvečen uglasbeni romski poeziji pesnikov iz Balkana in Vzhodne Evrope. Romska poezija je Katjo pritegnila s svojo izvirno poetiko, z vznemirljivim zvenom jezika in dejstvom, da je ta poezija del ogrožene literature. Pesmi so izvajane v romščini, ki jo je Katja poleg romske literature in kulture zadnjih nekaj let raziskovala pod mentorstvom uglednega romologa prof. Marcela Courthiada. Med potovanjem po Mehiki je srečala mehiškega violinista Albana Usatcha, s katerim sta izbrane pesmi uglasbila s pomočjo loopov, preprostih melodij in akordov, ovitih v različne ritmične repeticije v barvah world music. Katja je album v Mehiki tudi posnela s tamkajšnjimi glasbeniki, za post produkcijo je poskrbel Pier (RootsInSession). Album bo izšel pri mehiški založbi Casete, premierni koncert bo konec maja na festivalu Druga godba.
 
Katja Šulc je karizmatična pevka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Do sedaj je izdala dva albuma, prvenec Mila - uglasbena poezija Mile Kačič (Sanje, 2008) in Twisted Delight (Celinka, 2013), kjer se je poigrala z avtorskimi besedili nastalih na njujorških pesniških delavnicah. Oba albuma sta bila deležna odličnih odzivov doma in na tujem, Katja ju je predstavila na koncertih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Italiji, Franciji, Španiji, Turčiji, na Portugalskem, v Mehiki in Gvatemali. Leta 2013 je bila s "Twisted Delight" nominirana za MTV glasbene nagrade na področju Best Adria Act.
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav