download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Sons ob 13-letnici s singlom ne-morem

Sons ob 13-letnici s singlom ne-morem
Foto: Miha Peroša
''Pesem ne-morem posvečam vsem bivšim članom benda, ki se jih je tekom 13 let nabralo še preveč,... " pravi dolgoletni član in avtor skladbe Klemen Domjo.
Zraven pa dodaja: "Z bivšimi člani benda je kot v ljubezenskem razmerju: z nekaterimi si v dobrih odnosih, z drugimi pa so razlike prevelike. Ta skladba ponazarja trenutek, ko prekipi in enostavno ne gre več naprej."
 
Za glasbo je poskrbel kitarist Klemen, pri besedilu mu je pomagal bobnar in vodja skupine Marko Žigon. Skladbo je na višjo pevsko raven dvignil pevec Gregor Ravnik v portoroškem studiu Panorama.
 
Skupina Sons v letošnjem letu obeležuje 13 let glasbene kariere. Tekom svojega delovanja so fantje posneli preko 36 avtorskih pesmi, sodelovali z mnogimi priznanimi glasbeniki in nastopili več kot 560-krat.
 
Javnost so prvič opozorili nase na natečaju Primorske Zvezde 2003, kjer jih je s pomočjo lokalnega časnika opazil Jan Plestenjak. Sledil je prvi istoimenski album Sons (2005). Pojavljali so se na festivalih MMS, Slovenska Popevka (skupaj z Alenko Gotar), Pesem Poletja, itd,.. Na festivalih so prejeli tudi nekaj priznanj, pesmi kot so Aspirin, Shiora, Vse kar imam, Mostovi pa tudi še vedno najdejo mesto v etru radijskih postaj, ki še vrtijo slovensko glasbo. 
 
Po izidu drugega albuma Barve (2009), se po nekaj kadrovskih spremembah v pomlajeni in bolj zagnani zasedbi vračajo na sceno. Na vokalu je Gašperja Gustinčiča zamenjal Gregor Ravnik, na basu je Petra Terčiča zamenjal Erik Filipčič.
 
Lansko poletje je skladba Rožmarin ponazorila povratek na sceno z novimi člani in prepoznavnim slogom.
 
SONS - ne morem

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav