download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Tina Osterman s singlom Man in the kitchen

Pevka Tina Osterman predstavlja svojo najnovejšo pesem z naslovom Man in the kitchen. Besedilo za pesem je napisala sama, za glasbo in aranžma pa je poskrbel glasbeni producent in raper Doša. 

Man in the kitchen je inovativna pop/r&b pesem, ki premika meje s svojo neposrednostjo, besedilno igrivostjo in preprostostjo. "Pesem govori o ženski, ki svojemu možu postavi izziv, da se postavi v njeno kožo, upošteva lastne zahteve in naj bo Man in the kitchen«. Tina pravi, da pesem ni avtobiografska, vendar »v večini držav po svetu ženske še vedno opravijo večino gospodinjskega dela. Menim, da bi morala biti gospodinjska dela bolj enakomerno porazdeljena, saj bi bili odnosi med moškimi in ženskami boljši. Študije so pokazale, da so tudi moški, ki sodelujejo pri gospodinjskih delih, bolj zadovoljni s svojim življenjem. Vsi nekaj pridobimo, če si pomagamo in sodelujemo." 

Tina z domisleno in izvirno jezikovno igro opozarja tudi na družbeno dogovorjenost prostorskih ureditev. "Obstajajo predpostavke in povezave ženskosti s kuhinjo, vendar kaj se zgodi, če obrnemo družbena pravila in postavimo moškega v kuhinjo. Šele ko širše razmišljamo, se lahko zares vprašamo o smiselnosti vseh družbenih ureditev in postavitev."

TINA OSTERMAN - Man in the kitchen

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav