download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Up N' Downs z novim singlom Trubadur in angel

Rock skupina Up N' downs se je v oktobru in novembru zaprli v studio ORK, ki leži na mirni lokaciji v Jevnici blizu Litije. S producentom Robertom Likarjem (Niet, The Drinkers) in tonskim mojstrom Sašom Kisevcem so se lotili snemanja še ne izdanega materiala, ki ga sploh ni malo. "Naša glasba se že nekaj časa kali na manjših in večjih odrih po Sloveniji in menim, da je dozorela, da jo ovekovečimo." pravi kitarist ter avtor glasbe in besedil David.
Bend in ekipa so se zadeve lotili postopoma in začeli z novim singlom. Z udarnim hard rockom, ki ga polni lirika s sufijskemu pridihu in nosi naslov Trubadur in angel, ki ga že lahko poslušate na novi spletni strani ali na youtube –u.
 
V singlu boste slišali zanimive ritmične kombinacije, značilne za Downse ter udarne kitarske linije, ki se ne ozirajo na minimalistične trende. Slišali boste mišičasto back - vokalno konstrukcijo, ki je že postala zaščitni znak benda. Seveda pa ne manjka izraznega Erikovega lead vokala, ki vdihuje duha v besede in izziva poslušalca, da ob komadu prekine vodotok lastnega ega ter zakriči svoje frustracije in težave v nebo, ali jih bo to slišalo, ali ne…
 
Producent Robert Likar je po opravljenem delu v studiu zapisal: "Sem zagovornik in podpiram kreativne in mlade glasbenike, ki imajo neko sporočilnost in pa drugačen pristop do glasbe, ne po kopitu MTV scene - instant muzike. Sem zagovornik tega, da je drugačnost potrebno izpostaviti, ne pa produkcijsko dati v ustaljen kalup in posledično poneumljati ljudi. Glede na to, da gre za relativno mlad band, čutim, da ima res perfektne potenciale za nadaljevanje glasbene zgodbe, in upam, da se s tem odličnim komadom njihova pot ne zaključi. Identično razmišljanje med bandom, mano in tonskim mojstrom Sašom Kisovcem je naredila svoje. Tako smo vsi prišli do končnega izdelka v katerega verjamemo, predvsem pa vsi stojimo za njim."
 
UP N' DOWNS - Trubadur in angel 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 
Singel Trubadur in angel je že poslušal legendarni kitarist in glasbenik, pionir slovenskega hard rocka, ustanovni član skupine Requiem, Marko Slokar: "Čvrst mid tempo hardrockerski komad Trubadur in angel, skupine Up N' downs , ima v sebi razgiban aranžma. Spominja me na čase, ko v slovenskem rocku ni bilo mesta za prilagajanje trendom ampak je bila pomembna kreativnost in sporočilo. S takim pristopom in nadaljnjim zavzetim delom lahko pričakujemo, da bodo kmalu tudi širše opozorili nase in si ustvarili mesto na našem rockerskem nebu."
 
 

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav