download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Zaklonišče prepeva z novim singlom Volim te ...

Potem ko so se Zaklonišče prepeva po desetih letih z albumom Samo da prođe demokratija in istoimenskim singlom (ter videospotom) uspešno vrnili na slovensko glasbeno sceno, bodo med poletno sezono na radijskih postajah in v živo posebno pozornost posvečali novemu singlu z albuma – skladbi Volim te ...
Skladba odpira aktualni album Samo da prođe demokratija, a ne predstavlja le uvoda, temveč v sebi nosi in povzema sporočilno noto celotnega albuma. Ta se kljub družbeno angažiranemu naslovu tokrat nagiba bolj v smer intimne izpovedi, ljubezenskih impresij ter drugih misli in občutkov, ki prevevajo človeka, ko se od temačne realnosti vsakdanjega sveta obrača nazaj vase in k sebi najbližjim.
 
Skladba Volim te ... je izkaz brezpogojne ljubezni do ženske, do bližnjega, ki mu je dopuščeno in odpuščeno vse; zadosti je, da s svojim obstojem in bližino odpira možnost izkazovanja čustev in skrbi. Obrat vase in v odnos do sočloveka je poteza sklepanja kompromisov s seboj, ki - za razliko od kompromisov, ki jih od človeka terja sprevržena družbena realnost - človeku dajejo občutek pristnosti, vrednost in smisla. 
 
A skladba Volim te ... ne nakazuje le premika albuma v smislu poetičnega, temveč je v njej viden prestop tudi na področju glasbenega ustvarjanja in aranžiranja. Čeprav deluje kot šlager, se spretno izogiba rabi predvidljivih klišejev. Trdni ritmični liniji je dodana subtilna medigra klaviatur in kitare, glavni vokal pa je oplemeniten z bogato zvočno teksturo spremljevalnih glasov, ki skladbi dajejo širino ter krepijo občutek hrepenenja in pričakovanj, ki jih izraža besedilo.
 
ZAKLONIŠČE PREPEVA - Volim te ... 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Sedmi album zasedbe Zaklonišče prepeva Samo da prođe demokratija, je izšel konec februarja. V času nastajanja albuma so že predstavili nekaj novih skladb: balado Još uvek pomislim na tebe, skladbo v slovenščini Kapital-anal d.o.o. in Hoću da živim, priredbo skladbe I Wanna Live kultnih pank-rokerjev Ramones, ob izidu albuma pa so predstavili skladbo Samo da prođe demokratija (i da opet zaživimo kao ljudi).
 

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav