download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Alenka Godec pripravlja nov album

Alenka Godec se je pred šestimi leti lotila izjemno uspešnega projekta predelav slovenskih skladb, poimenovanega So najlepše pesmi že napisane. Izdala je dva (oziroma 3 – prvi del je bil izdan tudi z dodatnim, live, CD-jem) albuma predelav in ljudem ponovno predstavila in približala delček slovenske glasbene zgodovine. Skladbe, kot so Vsak je sam, Tvoje jutro, Julija, Dekle iz zlate ladjice, Življenje je lepo, Ti si moja roža in mnoge druge so v novi podobi in Alenkini izvrstni interpretaciji ponovno zaživele med ljudmi. 
A prišel je čas, da se Alenka predstavi z novimi skladbami! Trenutno se mudi v studiu, kjer že nastajajo nove skladbe za avtorski album, ki bo nared v jesenskih mesecih!
 
Alenka pri novem albumu, tako kot pri albumih So najlepše pesmi že napisane, še naprej sodeluje z Janijem Hacetom, ki tudi pri prihajajočem albumu ustvarja kot avtor skladb, aranžer, producent in instrumentalist. Svoje tekste pa so za nekaj skladb prispevali Alenka Godec, Andrej Šifrer ter Marko Gregorič. Tudi sodelovanje Alenke Godec z Andrejem Šifrerjem traja že zadnjih nekaj let – Alenka je pri projektu Najlepših pesmi priredila dve Andrejevi skladbi (Stoj Marija in Vsi ljudje hitijo), Andrej pa je tokrat spisal kar 3 besedila na Hacetove melodije in dodal še eno v celoti avtorsko skladbo.  
 
Alenka na albumu pripravlja tudi nekaj sladkorčkov: pri eni od skladb bo sodeloval pevski zbor Pomlad, nekateri drugi pa naj za zdaj še ostanejo skriti. "Po dolgem času sem ponovno v studiu! Dela je in bo veliko, prav toliko pa je in bo tudi užitka ob snemanju novih skladb. Delati s takšno ekipo, kot jo imam sama, je prav zares pravi užitek," sporoča Alenka neposredno iz studia, kjer že nastaja prvi del skladb za novi album.
 
Alenka Godec bo letošnje poletje preživela za mikrofonom – tistim, studijskim – in kaj kmalu boste lahko slišali novo skladbe in v rokah držali nov album!
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav