download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Anavrin pripravljajo nov album

Singel Premalo enakih, ki je v preteklih dveh tednih zaokrožil po radijskih valovih in se že pričel vzpenjati po glasbenih lestvicah, je za skupino Anavrin mejnik.
Ne le zato, ker je videospot že presegel 100 000 ogledov na kanalu YouTube in ker so se z njim več kot uspešno vrnili na sceno, ampak tudi zato, ker najavlja tretji studijski album zasedbe. 
 
Dela so se lotili v domačem studiu pri basistu Aneju že pred časom, vse skupaj pa nadgrajujejo v zanimivo zgodbo, saj so nekaj materiala posneli kar v kulturnem domu v Trzinu. 
 
"Snemanje tretjega albuma smo si zamislili drugače kot je potekalo snemanje prvih dveh albumov pred leti. Ponavadi se inštrumenti nasnemavajo, en na drugega, a smo tokrat bas in boben posneli skupaj v živo. Ker za dober zvok bobna potrebuješ veliko snemalno sobo, se nam je kulturni dom v Trzinu zdel ravno pravšnji, poleg tega pa je še akustika dvorane zelo dodelana," pravi basist Anej Kočevar, ki prezvema večinsko producentsko taktirko. 
 
"Skladbe z albuma so precej različne, kar je pomenilo, da en zvok bobnov ne more zadovoljiti vseh skladb." Tako so si pri slovenskih proizvajalcih tolkal izposodili kar 7 različnih setov bobnov! "Ni naključje, da smo se odločili za slovenske proizvajalce. Zahvaljujemo se ekipi Manic Drum in Bone Drum, bobnarjema Gregorju Jakcu (Adam) in Andreju Zavašniku (Srečna mladina, Gušti)." V enem samem vikendu so posneli bobne in bas, nato so se v domačem studiu SickBastard lotili snemanja kitar in vokalov. Tudi tukaj so eksperimentirali z zvokom različnih kitar, za kar sta v prvi vrsti poskrbela Jure Golobič, izvrstni kitarist in uveljavljeni učitelj kitare, ter Leon Kolenc, ki pri Anavrin očitno še kako brenkata na prave strune. Nekaj kitar in ojačevalcev so jima posodili glasbeni kolegi Matej Mršnik (Hamo & Tribute to Love), Gušti, Peter Dekleva (Srečna mladina), Matej Sušnik (I.C.E.), Tine Janžek (I.C.E.), Niko Jug (CoverLover). Prišli so do željenega, organskega zvoka in sedaj v fazi miksanja albuma poteka vse kot po maslu, pravijo. 
 
Kot zanimivost lahko povemo, da je pri eni skladbi gostoval tudi Tamburaški orkester Šmartno pri Litiji, posneli pa so tudi didgeredoo, inštrument avstralskih domorodcev.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav