download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Izdaja knjige o glasbi Ota Pestnerja

Izdaja knjige o glasbi Ota Pestnerja
Foto: Andrej Maver
Naj se imenuje Ciganska kri! je avtorju knjige Mateju Krajncu, sicer piscu, publicistu, prevajalcu in glasbeniku, avtorju več strokovnih knjig o zgodovini popularne glasbe, protagonist pričujoče knjige sporočil letos poleti, ko je rokopis bil že zaključen, naslovi pa so na papirju bili zapisani z oznako "delovni".
Oba sta se strinjala, da ime te popevke, ene njegovih največjih uspešnic, idealno in celovito povzema njegovo življenjsko in glasbeno pot: privrženost glasbi, petju, komponiranju, aranžiranju in tudi glasbeni zgodovini, ki jo še vedno navdušeno raziskuje. 
 
Knjiga je nastajala skoraj desetletje, avtorjevo druženje z glasbo in osebo Ota Pestnerja (ter New Swing Quarteta) pa traja še kakšno dekado (ali dve) dlje. Ciganska kri ni knjiga čenč ali škandalov, pač pa poglobljeno branje o glasbeni zgodovini, najprej Otovi, poleg tega pa še o poglavjih (popularno)glasbene zgodovine zadnjih petinštiridesetih let in več nasploh; kot tudi sicer velja za glasbeno pestrost in raznolikost tega, kar je Oto Pestner ustvaril do zdaj. 
 
Knjigi je v omejeni nakladi priložena tudi zgoščenka največjih uspešnic v koncertnih različicah; zgoščenka je na voljo na predstavitvah ali po naročilu na www.kudlema.com
 
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav