download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Laibach na mirovnem pohodu po Evropi

S  petkovim razprodanim koncertom v zgodovinski stavbi Centraltheatra v Leipzigu je skupina Laibach zaključila drugi krog letošnje evropske turneje 'We Come in Peace', oziroma 'Prihajamo v miru', na katero se je podala ob izidu svojih dveh novih letošnjih albumov - soundtracka iz filma Iron Sky, ki je izšel aprila, ter kompilacijskega albuma Reproduction Prohibited (An introduction to ... Laibach), izdanega 3. septembra. Obe zgoščenki sta bili objavljeni pri angleški založbi Mute in sta v slovenski distribuciji pri založbi Dallas.
Turneja je obsegala 30 koncertov. Poleg koncerta v  Leipzigu pa so bili najvidnejši med njimi prav tako razprodani; nastop v Berlinu (že drugi  letos) v znamenitem klubu Berghein, dva festivalska koncerta v sklopu turneje, na katerih je Laibach igral eno glavnih vlog (IQ festival v beograjski Areni (skupaj z Marilyn Mansonom) ter na znan in cenjen Incubate festival v nizozemskem Tilburgu, kjer je bil med 308 nastopajočimi skupinami in posamezniki Laibach headliner v finalnem dnevu festivala). Prestižna in razprodana sta bila tudi nastop v Danski nacionalni galeriji v Kopenhagnu (15. september),  ter  veličastni koncert v Dvorani turbin britanskega muzeja Tate Modern, ki se je zgodil 14. aprila. Posnetki tega koncerta so izšli na dvojni zgoščenki z naslovom Monumental Retro-Avant-Garde, Live at Tate Modern. Album je v omejeni nakladi izšel v sodelovanju med Mute, Abbey Road ter Live Here Now. Kot zanimivost naj omenimo, da je slovensko kulturno ministrstvo zavrnilo sofinanciranje nastopa v Tate Modern, ker naj bi skupina Laibach ne izkazovala ustreznih referenc na intermedijskem področju. Vabilo za nastop v Tate-u pa je skupina dobila ravno zaradi svoje intermedijske usmeritve.
Jeseni Laibach čakata še dva koncerta, in sicer v prištinskem Centru za sodobno umetnost 16. novembra ter naslednji dan v Skopju. 19. oktobra pa skupina pripravlja poseben ‘intermedijski’ nastop 180 metrov pod zemljo, v rudniških rovih Muzeja premogovništva Slovenije, kjer je že od 6. septembra  odprta tudi razstava Laibach Kunst z naslovom Glück Auf!
S  petkovim razprodanim koncertom v zgodovinski stavbi Centraltheatra v Leipzigu je skupina Laibach zaključila drugi krog letošnje evropske turneje We Come in Peace, oziroma Prihajamo v miru, na katero se je podala ob izidu svojih dveh novih letošnjih albumov - soundtracka iz filma Iron Sky, ki je izšel aprila, ter kompilacijskega albuma Reproduction Prohibited (An introduction to ... Laibach), izdanega 3. septembra. Obe zgoščenki sta bili objavljeni pri angleški založbi Mute in sta v slovenski distribuciji pri založbi Dallas. 

Turneja je obsegala 30 koncertov. Poleg koncerta v  Leipzigu pa so bili najvidnejši med njimi prav tako razprodani; nastop v Berlinu (že drugi  letos) v znamenitem klubu Berghein, dva festivalska koncerta v sklopu turneje, na katerih je Laibach igral eno glavnih vlog (IQ festival v beograjski Areni (skupaj z Marilyn Mansonom) ter na znan in cenjen Incubate festival v nizozemskem Tilburgu, kjer je bil med 308 nastopajočimi skupinami in posamezniki Laibach headliner v finalnem dnevu festivala). Prestižna in razprodana sta bila tudi nastop v Danski nacionalni galeriji v Kopenhagnu (15. september), ter  veličastni koncert v Dvorani turbin britanskega muzeja Tate Modern, ki se je zgodil 14. aprila. Posnetki tega koncerta so izšli na dvojni zgoščenki z naslovom Monumental Retro-Avant-Garde, Live at Tate Modern. Album je v omejeni nakladi izšel v sodelovanju med Mute, Abbey Road ter Live Here Now. Kot zanimivost naj omenimo, da je slovensko kulturno ministrstvo zavrnilo sofinanciranje nastopa v Tate Modern, ker naj bi skupina Laibach ne izkazovala ustreznih referenc na intermedijskem področju. Vabilo za nastop v Tate-u pa je skupina dobila ravno zaradi svoje intermedijske usmeritve. 

Jeseni Laibach čakata še dva koncerta, in sicer v prištinskem Centru za sodobno umetnost 16. novembra ter naslednji dan v Skopju. 19. oktobra pa skupina pripravlja poseben intermedijski nastop 180 metrov pod zemljo, v rudniških rovih Muzeja premogovništva Slovenije, kjer je že od 6. septembra  odprta tudi razstava Laibach Kunst z naslovom Glück Auf!
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav