download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Orleki so se vrnili iz Južne Amerike

Orleki so se vrnili iz Južne Amerike
Foto: Jure Matoz
Zasavski veseljaki znani pod imenom Orlek, so se pravkar vrnili s 14-dnevne turneje v okviru katere so imeli koncerte v Braziliji, Urugvaju in Argentini.
Nastopili so slovenskim izseljencem, njihovim potomcem in prijateljem v Sao Paolu, Montevideu, Rosariu in Buenos Airesu, kjer so jih povsod zelo toplo sprejeli. Prinesli so jim nekaj slovenske duše za prijetne spomladanske dni. Nastopili so v slovenskih klubih in čeprav niso vedeli, kakšno občinstvo naj pričakujejo, je bila njihova glasba vedno dobro in glasno sprejeta, ko pa je zadonela kakšna polka so se tako mladi kot stari zagnali v ples.

Čeprav naporna, je bila turneja tudi za Orleke posebna izkušnja, kajti doslej so na turnejah po tujini nastopali predvsem na festivalih, tokrat pa prvič slovenskemu občinstvu in pa seveda njihovim prijateljem. Kot je o turneji povedal Vlado Poredoš, pevec Orlekov, je turneja lepo uspela. "Najbolj pa smo bili presenečeni nad sprejemom, ki so nam ga pripravili. Upam , da smo jim z nastopi naredili precej veselja in jim pomagali pri ohranjanju njihove slovenskosti."
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav