download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Poziv glasbenikom za sodelovanje Rokerji pojejo pesnike 2013

Rokerji pojejo pesnike je dolgoletni projekt, ki ga izvaja založba Akord Records pod okriljem Subkulturnega azila Maribor. Gre za glasbeno založniški projekt, kot tudi za prireditev v živo, na katerem avtorji raznovrstne glasbe izvajajo uglasbeno poezijo slovenskih pesnikov. 
Z njim se odpira plesišče medsebojne igre obeh umetniških žanrov: glasbe in poezije. V več kot 15 letih svoje evolucije, nadgrajevanja, skladateljske in interpretativne ustvarjalnosti je ta projekt dosegel medijsko prepoznavnost in presegel ustaljene obrazce o glasbeni kulturi pri nas. Poslušalci bodo lahko spoznali slovensko rockovsko in pesniško izraznost, ki jo vodi neustavljiva želja po ustvarjanju. Projekt je sprva morda deloval kot poskus, danes pa predstavlja prepoznaven in ustaljen kulturno-umetniški projekt in s svojo izvirnostjo navdušuje občinstvo.
 
Projekt je tudi letos sestavljen iz dveh povezanih in vendarle ločenih delov: CD kompilacija Rokerji pojejo pesnike 9, ter koncertna prireditev Rokerji pojejo pesnike v živo 2013. Tekom naslednjih mesecev bo pripravljen izbor poezije, ki bo na voljo za uglasbitev. Glasbeniki imajo proste roke pri uglasbitvi poezije. Rok za oddajo končnih posnetkov za sodelovanje na CD kompilaciji je 1. september 2013. Prvi paket izbrane poezije bo poslan konec aprila 2013. Izid kompilacije bo sovpadal s prireditvijo Rokerji pojejo pesnike v živo. V kolikor glasbeniki želijo uglasbiti lasten izbor poezije, naj nas prosim kontaktirajo. 
 
Glasbeni- in video-produkcijski koncert Rokerji pojejo pesnike v živo 2013, bo predvidoma potekal 9. 11. 2013. Vsi nastopi bodo posneti tako zvočno s 24-kanalnim snemalnikom in obdelani, miksani in masterizirani za kasnejše izdaje projekta ter posneti v TV-video tehniki ter pripravljeni za glasbeno-dokumentarni film, objavljen po prireditvi.
 
V letu 2013 torej ponovno vabimo k sodelovanju glasbenike vseh žanrov, ki bodo uglasbili izbor literarnega uredništva, bodisi za CD kompilacijo, koncertno prireditev ali oboje, ter tako ne samo obogatili in nadgradili pesmi, ampak pustili svoj pečat v bogati zakladnici glasbene in literarne umetnosti in v okvirju vseslovenskega projekta Rokerji pojejo pesnike. V kolikor bi želeli sodelovati prosimo potrdite vaše sodelovanje z vašo predstavitvijo na email naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav