download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Severa Gjurin in Borut Činč v živo s Časovnimi skicami

Severa Gjurin in Borut Činč v živo s Časovnimi skicami
Foto: Jana Šnuderl
Album Časovne skice, ki sta ga letos povila Severa Gjurin in Borut Činč bo junija zazvenel tudi v živo. Prvič 15. junija in sicer na gradu Strmol (Rogatec), nato na terasi Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova v Ljubljani in  še v okviru podelitve nagrad Kresnik. 
Omenjeno sodelovanje je sicer nastalo precej spontano – pričelo se je z improvizacijo, ponavadi v poznih nočnih urah. Severa in Borut pravita, da v glasbo polagata oblike in zgodbe, nastajajo pa barve in pomeni. Poigravanje z glasbenim izrazom je blizu obema, Činč se recimo spominja, kako je že z legendarno zasedbo Buldožer v glasbi iskal predvsem prave občutke in se ni osredotočal le na tehnično izvedbo.

Njun projekt tako razbija meje med zvokom in jezikom. Poudarek temelji na zvoku, ta pa prihaja iz Hammonda na eni in iz človeka na drugi strani. Album Časovne skice sicer ne pozna besedil, a je vseeno zgovoren s svojimi pomirjujočimi zvoki. ki so se nekje vmes pretopili v skladbe.
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav