download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Festival Sozvočje Primorske uspešno odprla Mi2

Festival Sozvočje Primorske uspešno odprla Mi2
Fozo: Zoran Abram
Serijo glasbenih dogodkov, povezanih v festival Sozvočje Primorske, je sinoči v idrijski Topilnici Hg zelo uspešno začela zasedba Mi2.
Dva člana skupine, Jernej Dirnbek in Tone Kregar, sta kot Mi2, ki pišeta poezijo, navdušila zbrano občinstvo s svojimi stihi ter glasbenimi in humorističnimi vložki. Koncert, ki je bil razprodan že pred nekaj dnevi, je bil prvi tovrstni dogodek v pred kratkim odprti Topilnici Hg, nekoč sivi in neugledni stavbi, ki danes postaja pravi mali muzej naše polpretekle zgodovine. Poleg novozgrajenega centra za obiskovalce, obnovljene klasirnice, objekt vabi tudi s stalno razstavo Od rude do kapljic živega srebra. Bežen pogled na vse omenjeno so sinoči imeli tudi obiskovalce koncerta Mi2 pišema poezijo, saj so jim organizatorji pripravili malo presenečenje in jih po koncu dogodka povabili na hiter ogled stavbe.
 
Festival Sozvočje Primorske, ki povezuje edinstvene kulturne znamenitosti z območij Cerknega, Idrije in Tolmina, in vsak mesec povabi v njihovo sredino uveljavljene slovenske glasbenike in poete, bo aprila na Kosmačevo domačijo na Slapu ob Idrijci privabil Severo Gjurin, maja bo v cerkljanskem muzeju nastopil Iztok Mlakar, romantični blues za dva bodo obiskovalci junija odkrivali z Matevžem Šaleharjem – Hamom na Vrsnem, Ditka bo z verzi Ferija Lainščka septembra pozdravila jesen na Bevkovi domačiji v Zakojci, festival pa se v Idrijo ponovno vrne oktobra, ko bo v jašku Frančiška nastopil Drago Mislej – Mef.
 
Vstopnice so na voljo v spletni trgovini www.sozvocje.si in preko Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
 
SOZVOČJE PRIMORSKE se odvija na edinstvenih in prostorsko omejenih lokacijah, zato je tudi število vstopnic omejeno. Število ostalih vstopnic je različno od dogodka do dogodka, saj nekateri prostori ne omogočajo več kot 50 obiskovalcev. Svetujemo vam, da si vstopnice zagotovite že v predprodaji, saj ne zagotavljamo, da bodo vstopnice na voljo tudi na dan dogodka.
 

Video

Dodatne informacije

  • Avtor: Anja Intihar
  • Foto: Zoran Abram
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav