download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Gal Gjurin in Temna godba: Žur z vsebino.

Gal Gjurin in Temna godba: Žur z vsebino.
Foto: Jana Šnuderl
Ko je v petek padel mrak, se je v Celju zares stemnilo. Gal Gjurin in Temna godba so nastopili v celjskem klubu Špital za prjatle. Na premiernem koncertu 10 članske zasedbe vrhunskih glasbenikov smo doživeli žur s stodvajsetimi decibeli in šepetanje inštrumentov – vse v istem večeru.
"Danes sta prepovedani vsebina in svoboda – in mi igramo prohibicijsko glasbo. Prepovedim, maloumju, korupciji in nesvobodi  odgovarjamo s Temno godbo!" je med energičnim nastopom povedal avtor tega kontroverznega projekta, skladatelj, pevec in večinštrumentalist Gal Gjurin, ki je navduševal z vokalom in solo vložki na sopranskem saksofonu ter pozavni.
 
Temna jazzovsko-punkovska zasedba je nastopila v garderobi iz časa ameriške prohibicije, na socialnih omrežjih pa so spodbudili tudi goste, da se udeležijo koncerta v modnem stilu iz norih 20-ih, zaradi česar so se vrata celjskega kluba Špital delno spremenila v vhod časovnega stroja, iz katerega je prihajala glasba v črno-beli tehniki. Zasedba Temne godbe premiernega večera je bila: Gal Gjurin (glas, sopranski saksofon, pozavna), Domen Gracej (trobenta), Miha Nagode (klarinet), Nina Pečar (altovski saksofon), Nina Merkoci (altovski saksofon), Jean Markič (klavir), Miha Kraker (kitara), Matej Tekavčič (kontrabas), Jure Maček (tolkala) ter Blaž Celarec (bobni).
 
Obeta se tudi veliki koncert Gala Gjurina in Temne godbe na valentinovo, 14. februarja 2015, ko jih bomo lahko videli in poslušali v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Pred tem bodo 3. januarja nastopili v Slovenski filharmoniji v Ljubljani na novoletnem dobrodelnem koncertu Gala in Severe Gjurin, 15. januarja pa smo vabljeni na prohibicijski žur "nove glasbe s starimi vrednotami" v klub Loka v Novem Mestu. Ne pozabite na ustrezno garderobo iz dvajsetih in plesne čevlje!

Dodatne informacije

  • Avtor: Blaž Učakar
  • Foto: Jana Šnuderl
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav