download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Gal Gjurin z dušo in telesom znova navdušil Novo mesto

Gal Gjurin z dušo in telesom znova navdušil Novo mesto
Foto: Urška Lukovnjak
V petek je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu v organizaciji Lokal Patriota nastopil Gal Gjurin. Najprej so dvorano preplavile klavirske melodije ob spremljavi saksofona, kasneje pa se je Galu pridružil celoten bend in dvorana je zaživela.
Predstavili so se s kar nekaj znanimi skladbami, posebno vzdušje pa je napravila gostja Severa Gjurin. Skupaj sta zapela veliko žanrsko različnih skladb, med drugim tudi balado Abel in Kajn ter skladbi Kaj vse bi dal in  Dva, ki ležita. Severa je nato z  znano skladbo Harvest moon razvajala ušesa prav vsakega v občinstvu in ustvarila prijetno vzdušje.

Večer je bil prepleten z nežnimi melodijami violine, trobente in saksofona, ki so ustvarjale posebno zgodbo skozi zasanjane balade, igrive rockovske in sproščene blues skladbe. Gal je s svojimi šalami ustvaril sproščen ambient, v katerega je pripeljal še enega gosta - Blaža Učakarja. Le ta je arhitekt, po duši pa predan glasbenik, ki je navdušil s svojo lastno skladbo. Prav on tudi oblikuje Galove CD-je.

Proti koncu koncerta je dvorana plesala v latino ritmih in prepevala skupaj z 9-člansko zasedbo na odru. V dve in pol-urnem koncertu je prav vsak lahko našel nekaj za svojo dušo in užival v raznovrstnem spektru skladb. Gal je znova navdušil novomeško občinstvo in vsakomur, ki želi obljubil prihajajoči CD. Znova je dokazal, da je povsem svojevrsten kantavtor, ki glasbo ustvarja z dušo in telesom, se ji povsem predaja, vse skupaj pa na poseben način predaja svojim poslušalcem.

Dodatne informacije

  • Avtor: Ula Kočevar
  • Foto: /
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav