download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Jararaja ob 10-ti obletnici na razprodanem koncertu

Jararaja ob 10-ti obletnici na razprodanem koncertu
Foto: Bojan Stepančič
Glasbena skupina Jararaja je v torek, 16. aprila navdušila občinstvo v razprodani dvorani Kazemate na Ljubljanskem gradu. V sklopu cikla koncertov Janeza Dovča (harmonika) z gosti so se še Gregor Budal (klarinet), Vasilij Centrih (violina) in Petra Trobec (kontrabas) ob podpori gostujočih Sergeja Ranđelovića - RunJoea (bobni), Gregorja Volka (kitara) in Klemna Dovča (harmonika) sprehodili skozi obdobje skupininega 10-letnega glasbenega delovanja. 
Repertoar koncerta je tako obsegal značilne Jararajine priredbe slovenske ljudske glasbe kakor tudi nemalo njihovih avtorskih del. Med temi gre izpostaviti premierno izvedbo skladbe Ivan bluz, v kateri se je skupina z duhovitim besedilom in nalezljivim refrenom poklonila enemu največjih slovenskih prozaistov in dramatikov Ivanu Cankarju. Skladba tematsko sledi pesmi Trubar, ki jo je Jararaja pred 5-imi leti posvetila 500. obletnici rojstva avtorja prve knjige v slovenskem jeziku, Primožu Trubarju. Ob tem so napovedali svoj nov avtorski projekt Trubar in drugi trubadurji slovenske kulture, ki naj bi luč sveta v obliki tretje Jararajine plošče in glasbeno-scenske postavitve ugledal jeseni.

Navdušeno občinstvo Jararaje ni želelo spustiti z odra, skoraj dve uri trajajoči nastop je tako izzvenel kot odlično povabil na prihodnji Janezov koncert, na katerem bo 22.5 na večeru z naslovom Svet vmes gostil glasbenico in multimedijsko umetnico Brino Vogelnik.

Dodatne informacije

  • Avtor: Zarolaj.si
  • Foto: Bojan Stepančič
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav