download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Kalilnica pozitivne energije z Gibonnijem v Brežicah

Kalilnica pozitivne energije z Gibonnijem v Brežicah
Foto: Dejan Žegarac
Eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev vseh časov, avtor številnih uspešnic, znan po svoji edinstveni  ter izredno čutni glasbi s pridihom mediterana je bil v zadnjih mesecih na manjši turneji po Sloveniji, kjer je s svojo pozitivno energijo in šarmom navuduševal in privabljal široko občinstvo. V petek, 21. decembra je nastopil v v večnamenski športni dvorani v Podčetrtku in dan za tem v Športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, ta petek, 28. decembra pa je gostoval v Mladinskem centru v Brežicah.
Velikokrat je slišati stavek-Gibonni združuje ljudi. In kaj pravzaprav pomenijo te besede? Na vsakem njegovem koncertu je s širokim starostnim spektrom-od najmlajših pa vse tja do starejših generacij zapolnjen vsak kotiček pred odrom. Ljudje prihajajo iz celotne Slovenije in celo iz Hrvaške, da uživajo ob koncertih, ki jim ni primere daleč naokoli. Še en dokaz je bil koncert v Brežicah, kjer je znova potrdil, da je koncertni mojster. Spravil je na noge celotno občinstvo, ki je prepevalo z njim, slišati pa je bilo tudi nemalo krikov navdušenja. Na trenutke je bilo vzdušje tako sproščeno, kot, da bi bili na tonski vaji, »Gibo«, kot mu rečejo fani pa se je zopet sprehodil med svojimi oboževalci, se fotografiral z njimi, na koncu pa na kolenih sredi dvorane, obdan z občinstvom prepeval: Say, say, to each other, to each other- Iˇm sorry. Predstavil se je  z največjimi uspešnicami, kot so Libar, Projdi vilo, Judi, zviri i beštimje, Žeđam, U ljubav vjere nemam, Činim pravu stvar,… V svoji pesmi, ki prihaja iz zadnjega, istoimenskega albuma Tolernaca je prepeval o tem, da smo ljudje premalo tolerantni, skozi pesem Zamoli me si je skušal odpočiti od nenehnega gledanja na svet skozi prste, s Tempero pa je obarval nebo. V pesmi Divji cvit je Marko Ramljak na violini ustvaril pravi »Mirakul«, ki je marsikoga odpeljal v svet sanj, mu vzel dih ter vzbudil mnogo čustev.
Gibonni, ki-kot sam pravi inspiracijo jemlje od svojih zvestih oboževalcev in občinstva je povedal, da je zelo srečen in zadovoljen s svojim življenjem, ker ima vse, kar potrebuje-zdravje, ljubezen in glasbo. Vse to ga vodi skozi življenje, navdih pa vedno jemlje iz izkušenj ljudi, ki ga obkrožajo in včasih tudi iz svojega življenja. Z vsem tem ohranja svojo edinstveno glasbeno podobo, ki se z leti in koncerti razvija in raste ter dobiva nove perspektive. Tako, kot prepeva v svoji pesmi Vrime, da se pomirim sa svitom tudi meni, da moramo biti v življenju zadovoljni s tem, kar imamo, videti stvari boljše kot so in se truditi ter boriti. Proti koncu je zapel znamenite Zlatne godine in zraven zaželel vse dobro v novem letu. Poln energije, ki je kar žarela iz njega se je trikrat vrnil na oder in razvajal ušesa svojih oboževalcev kar 2 uri in pol. Tako zagotovo ni pustil ravnodušnega prav nikogar v dvorani, kar je bilo razvidno iz bučnih aplavzov in vzklikov ter nasmehov na obrazu vsakega v dvorani.
Zlatan Stipišić-Gibonni zagotovo ohranja svoj značilen podpis in ga z vsakim koncertom neguje ter se vzpenja vse višje in višje. V letu 2013 je napovedal izdajo novega albuma, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo. S čim bo Gibo tokrat presenetil? Da bi izvedeli, moramo ostati strpni in tolerantni, bi nam odgovoril. S svojo iskrenostjo, preprostostjo ter izjemnim karakterjem si je pridobil velik krog oboževalcev, ki ga zvesto spremljajo na koncertih. S tem mu dajejo tisto malo, kar si želi-pohvalo in priznanje za trud, on pa s svojo glasbo hrani njihova srca in prepeva-Dobri ljudi!
Eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev vseh časov, avtor številnih uspešnic, znan po svoji edinstveni  ter izredno čutni glasbi s pridihom mediterana je bil v zadnjih mesecih na manjši turneji po Sloveniji, kjer je s svojo pozitivno energijo in šarmom navuduševal in privabljal široko občinstvo. V petek, 21. decembra je nastopil v v večnamenski športni dvorani v Podčetrtku in dan za tem v Športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, ta petek, 28. decembra pa je gostoval v Mladinskem centru v Brežicah.

Velikokrat je slišati stavek - Gibonni združuje ljudi. In kaj pravzaprav pomenijo te besede? Na vsakem njegovem koncertu je s širokim starostnim spektrom-od najmlajših pa vse tja do starejših generacij zapolnjen vsak kotiček pred odrom. Ljudje prihajajo iz celotne Slovenije in celo iz Hrvaške, da uživajo ob koncertih, ki jim ni primere daleč naokoli. Še en dokaz je bil koncert v Brežicah, kjer je znova potrdil, da je koncertni mojster. Spravil je na noge celotno občinstvo, ki je prepevalo z njim, slišati pa je bilo tudi nemalo krikov navdušenja. Na trenutke je bilo vzdušje tako sproščeno kot, da bi bili na tonski vaji, Gibo, kot mu rečejo fani pa se je zopet sprehodil med svojimi oboževalci, se fotografiral z njimi, na koncu pa na kolenih sredi dvorane, obdan z občinstvom prepeval: Say, say, to each other, to each other - I'm sorry. Predstavil se je  z največjimi uspešnicami, kot so Libar, Projdi vilo, Judi, zviri i beštimje, Žeđam, U ljubav vjere nemam, Činim pravu stvar,… V svoji pesmi, ki prihaja iz zadnjega, istoimenskega albuma Tolernaca je prepeval o tem, da smo ljudje premalo tolerantni, skozi pesem Zamoli me si je skušal odpočiti od nenehnega gledanja na svet skozi prste, s Tempero pa je obarval nebo. V pesmi Divji cvit je Marko Ramljak na violini ustvaril pravi Mirakul, ki je marsikoga odpeljal v svet sanj, mu vzel dih ter vzbudil mnogo čustev.

Gibonni, ki kot sam pravi inspiracijo jemlje od svojih zvestih oboževalcev in občinstva je povedal, da je zelo srečen in zadovoljen s svojim življenjem, ker ima vse, kar potrebuje - zdravje, ljubezen in glasbo. Vse to ga vodi skozi življenje, navdih pa vedno jemlje iz izkušenj ljudi, ki ga obkrožajo in včasih tudi iz svojega življenja. Z vsem tem ohranja svojo edinstveno glasbeno podobo, ki se z leti in koncerti razvija in raste ter dobiva nove perspektive. Tako, kot prepeva v svoji pesmi Vrime, da se pomirim sa svitom tudi meni, da moramo biti v življenju zadovoljni s tem, kar imamo, videti stvari boljše kot so in se truditi ter boriti. Proti koncu je zapel znamenite Zlatne godine in zraven zaželel vse dobro v novem letu. Poln energije, ki je kar žarela iz njega se je trikrat vrnil na oder in razvajal ušesa svojih oboževalcev kar 2 uri in pol. Tako zagotovo ni pustil ravnodušnega prav nikogar v dvorani, kar je bilo razvidno iz bučnih aplavzov in vzklikov ter nasmehov na obrazu vsakega v dvorani.

Zlatan Stipišić - Gibonni zagotovo ohranja svoj značilen podpis in ga z vsakim koncertom neguje ter se vzpenja vse višje in višje. V letu 2013 je napovedal izdajo novega albuma, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo. S čim bo Gibo tokrat presenetil? Da bi izvedeli, moramo ostati strpni in tolerantni, bi nam odgovoril. S svojo iskrenostjo, preprostostjo ter izjemnim karakterjem si je pridobil velik krog oboževalcev, ki ga zvesto spremljajo na koncertih. S tem mu dajejo tisto malo, kar si želi - pohvalo in priznanje za trud, on pa s svojo glasbo hrani njihova srca in prepeva - Dobri ljudi!

Dodatne informacije

  • Avtor: Ula Kočevar
  • Foto: Dejan Žegarac
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav