download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Majke in Partibrejkers razprodali in navdušili Cvetličarno

Majke in Partibrejkers razprodali in navdušili Cvetličarno
Foto: Tina Rus

Cvetličarna v Ljubljani je v petek, 22. februarja 2013 ob 21.00 gostila dve zveneči imeni rokenrol scene nekdanje Jugoslavije, ki glasbene odre treseta že desetletja. Partibrejkers so v Sloveniji zabeležili 30. obletnico delovanja, Majke pa v pravi rokenrol maniri predstavili svoj zadnji album Teške boje, ki je sicer izšel že konec leta 2011.

Eni so srbski, drugi hrvaški bend. Eni so v času svojih začetkov v parku za beograjskim hotelom Moskva poslušali in preigravali Rolling Stonese, Hendrixa, Led Zeppeline in Doorse, drugi so iz Vinkovcev v Zagreb prišli pod glasbenim vplivom bendov, kot so Flamin' Groovies, MC 5, Steppenwolf, The Stooges in New York Dolls. Oba benda vokalno označujeta dve veliki imeni jugoslovanskega rokenrola, krivca za sam nastanek ene in druge skupine – Cane in Bare. Prvi vokal Partibrejkersov, ki ga oponašajo in citirajo vsi, ki se želijo ukvarjati z rokenrolom pravi, da najbolj pomembni trenutek v zgodovini benda ni njihov nastop na koncertu Motorhead ali tisti pred koncertom Chuck Berryja. "Ne, najbolj pomembni trenutki so tisti, ko damo vse od sebe in uresničimo, kar smo si zadali," je realen Cane.

Vokalni pečat Majkam pa že od vsega začetka daje vsem dobro znani Bare - za nekatere pop ikona, spet za druge rokenrol legenda, ki je skupaj z bendom na albumu Teške boje ponudil material za rokenrol klasike. Album je dolge mesece kraljeval med najbolje prodajanimi domačimi ploščami na Hrvaškem, sam singel Teške boje pa je na vrhovih glasbenih lestvic kravžljal živce tistim, ki so jih želeli osvojiti. 

22. februarja smo bili v Cvetličarni torej priča združitvi dveh legendarnih bendov, ki sta v prestolnico prinesla tisti rokenrol okus, ki ji ga že nekaj časa primanjkuje. In zakaj Majke in Partibrejkersi skupaj? Ker je treba oba benda poslušat najglasneje, kar se da. In to so še enkrat več dokazači. Tokrat pred nabito polno in razprodano Cvetličano.

Dodatne informacije

  • Avtor: Spletna revija Zarolaj.si
  • Foto: Tina Rus
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav