download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Mia Žnidarič navdušila s poezijo v jazzu

Mia Žnidarič navdušila s poezijo v jazzu
Foto: Zoran Abram

Na včerajšnjem koncertu v okviru koncertnega cikla SiTi za dobro musko, je nastopila Mia Žnidarič. Mia ki v letošnji sezoni praznuje 20 let ustvarjanja, se je ob spremljavi Steve Klink tria sprehodila po svojem programu Slovenska poezija v jazzu v preobleki pristnega ameriškega swinga.

Mia Žnidarič v letošnji sezoni praznuje 20 let svojega ustvarjanja. Pozornost je vzbudila s pesmijo A si ti al’ nisi ti moj ljubi, priredbo pesmi Is You Is Or Is You Ain’t My Baby Nata Kinga Colea, s katero si je pridobila naklonjenost vseh, ki hrepenijo po jazz standardih, odpetih na slovenski način. Neizbrisen pečat je pustila tudi v filmu Babica gre na jug Vincija Voguea Anžlovarja, ki velja za enega najboljših slovenskih filmov. V dveh desetletjih je izdala vrsto plošč, med katerimi velja omeniti avtorski plošči Pobarvanka in Nevidni orkester ter plošči, na katerih je priredila jazzovske standarde, Hold My Hand in I Wish I Knew How. Njena zadnja plošča Love You Madly je izšla leta 2010 pri ZKP RTV Slovenija in je nastala v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija, prinaša pa preplet avtorskih skladb v novih aranžmajih in jazzovske standarde.

Dodatne informacije

  • Avtor: Spletna revija Zarolaj.si
  • Foto: Zoran Abram
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav