download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Na BRO-jevem promocijskem koncertu plošče Smoods

Izvrstni glasbenik Mate Brodar - BRO je v četrtek, 28.02.2013, napolnil Channel Zero z gorečimi ljubitelji glasbe in predstavil svoj najnovejši album, ki ga je poimenoval Smoods. Album že z naslovom samim daje vedeti, da je prežet z različnimi razpoloženji, ki poslušalca popeljejo po mehki, gladki cesti BRO-jevega doživljanja glasbe. 

Plošča Smoods se precej razlikuje od prejšnje, ki nosi naslov Serious Reggae Deviations, in je izšla leta 2009 kot priloga preminule glasbene revije RSQ. Smoods nenehno preseneča s svojimi iznajdljivimi prepleti glasbenih stilov in je prava poslastica za vse tiste, ki se znajo sprostiti ob dobri glasbi in se prepustiti njeni zgodbi. In ravno to se je zgodilo v Channel Zero na promocijskem koncertu. BRO je prevzel častno mesto šoferja, publika pa se je prepustila tej mehki, gladki cesti, po kateri nas je peljal. Na trenutke smo migali v "ritmu Severininih brisalcev", kot je temu rekel Mate in imeli smo občutek, da smo del njegove "sage zadnjih let"
 
Prostor je za krepki dve uri preplavila lestvica plavajočih vrednot, ki je svojo osnovo našla v reaggy ritmu in se elegantno prepletala z drum'n'bass-om, pop-om, dub-om in celo jazz-om. Fantje iz zasedbe Siti Hlapci, in sicer Beno Soršak na kitari, Samo Pečar na bas kitari ter Matej Horvat na bobnih, so mu nudili odlično podlago, na katero ja Mate virtuozno polagal mozaik vokala in kitare. Ker v življenju BRO ni nikoli sam, so se mu, tako kot na plošči, tudi na odru pridružili številni glasbeni gostje. Z Rokom Trkajem sta predstavila pesem Lunanai, pri nedavno izdanem singlu Razsta, je skupaj z njim temnejšo stran ljubezni predstavila pevka Polona Leben, Mojca Zalar ga je vokalno podprla pri pesmi All I Want ter pri priredbi pesmi Night of Highstonia skupine Muse, saksofonist Bojan Zupančič pa je odlično odigral pesem Bass In The Face. 
Navdušena publika smo bili tako priča izjemnemu koncertu. "Vrednote se po pomebnosti nenehno prepletajo in se med seboj dopolnjujejo", pravi BRO, ki nam je preko svoje glasbe izvrstno predstavil svoje življenje, med tem pa nas je večkrat z očetovsko skrbnostjo ustavil, da se prepriča, če smo še vsi na krovu in rekel: A štekaš? In tako smo pluli dalje, pozno v noč.
 

Dodatne informacije

  • Avtor: Spletna revija Zarolaj.si
  • Foto: /
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav