download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Na Schengenu Parni valjak zavzel prizorišče

 

Drugi dan Schengenfesta je prav tako minil v sončnem vremenu, zato so se »Schengenfestovci« zopet hladili v Kolpi ter  se zabavali v raznih igrah. Ogledali so si lahko tudi predstavo Čefurji raus in se udeležili bobnarske delavnice.
Zvečer je glavni koncertni oder otvorila dolenjska zasedba El kachon, sledili so jim Italijani Makako Jump, ska-reggae party-band, ki ima za seboj že približno 500 koncertov, na Schengenfestu pa so se predstavili z aktualnim albumom. Za njimi je publiko razgrela hrvaška zasedba Golem, pri kateri je moč slišati „crossover“ elektroniko in električne kitare. Dodobro zagreto publiko je navdušila tudi domača skupina Tabu, pevka Tina pa je s svojim prepoznavnim glasom zapela njihove uspešnice, kot so Dobra vila, Angel, Oblak za dva in druge. Za njimi so nastopile hrvaške legende Majke s pevcem Baretom, ki so občinstvu pripravile pravo dozo rocka 60. in 70. let. Baretova energija je napolnila celotno prizorišče in navdušila obiskovalce.
V drugem delu večera so na odru stala velika imena. Najprej je navdušila  novomeška skupina Dan D, s katero je prepevala celotna publika, sledil pa je Parni valjak, ki je zavladal celotnemu večeru. Aki je s svojo pozitivno nabito karizmo in veliko količino energije pretekel »maraton« na odru, obenem pa je predstavil največje uspešnice njihove kar 36-letne uspešne kariere, med drugim tudi  Uhvati ritam, Ugasi me, Moja je pjesma lagana, Prokleta nedelja, Jesen u meni… Prostor pred odrom je bil nabito poln, publika pa je skupaj s Parnim valjakom prepevala njihove največje hite. Znova so dokazali, da upravičeno sodijo med najbolj legendarne skupine.  Za njimi se je na odru predstavila elektro pop disko zasedba Lollobrigida, kot zadnji pa je nastopil Merqury band, ki na svetu velja za edinega, ki ustvari energijo najbolj podobno tisti, ki so jo nekoč ustvarjal pevec Freddie Merqury s skupino Queen.
Tudi tokrat je elektro oder gostil zveneča imena, ki so privabila velik del publike. Predstavili so se Paris meets Dubai, Nati Katchi, Gramophonedzie in Funkerman.-
Danes, zadnji dan festivala se bosta med drugim na glavnem odru predstavili dve svetovno zani zasedbi-Parov Stelar inKaiser Chiefs.
Drugi dan Schengenfesta je prav tako minil v sončnem vremenu, zato so se Schengenfestovci zopet hladili v Kolpi ter  se zabavali v raznih igrah. Ogledali so si lahko tudi predstavo Čefurji raus in se udeležili bobnarske delavnice. 

Zvečer je glavni koncertni oder otvorila dolenjska zasedba El kachon, sledili so jim Italijani Makako Jump, ska-reggae party-band, ki ima za seboj že približno 500 koncertov, na Schengenfestu pa so se predstavili z aktualnim albumom. Za njimi je publiko razgrela hrvaška zasedba Golem, pri kateri je moč slišati crossover elektroniko in električne kitare. Dodobro zagreto publiko je navdušila tudi domača skupina Tabu, pevka Tina pa je s svojim prepoznavnim glasom zapela njihove uspešnice, kot so Dobra vila, Angel, Oblak za dva in druge. Za njimi so nastopile hrvaške legende Majke s pevcem Baretom, ki so občinstvu pripravile pravo dozo rocka 60. in 70. let. Baretova energija je napolnila celotno prizorišče in navdušila obiskovalce. 

V drugem delu večera so na odru stala velika imena. Najprej je navdušila  novomeška skupina Dan D, s katero je prepevala celotna publika, sledil pa je Parni valjak, ki je zavladal celotnemu večeru. Aki je s svojo pozitivno nabito karizmo in veliko količino energije pretekel maraton na odru, obenem pa je predstavil največje uspešnice njihove kar 36-letne uspešne kariere, med drugim tudi  Uhvati ritam, Ugasi me, Moja je pjesma lagana, Prokleta nedelja, Jesen u meni… Prostor pred odrom je bil nabito poln, publika pa je skupaj s Parnim valjakom prepevala njihove največje hite. Znova so dokazali, da upravičeno sodijo med najbolj legendarne skupine.  Za njimi se je na odru predstavila elektro pop disko zasedba Lollobrigida, kot zadnji pa je nastopil Merqury band, ki na svetu velja za edinega, ki ustvari energijo najbolj podobno tisti, ki so jo nekoč ustvarjal pevec Freddie Merqury s skupino Queen. 

Tudi tokrat je elektro oder gostil zveneča imena, ki so privabila velik del publike. Predstavili so se Paris meets Dubai, Nati Katchi, Gramophonedzie in Funkerman.-

Danes, zadnji dan festivala se bosta med drugim na glavnem odru predstavili dve svetovno zani zasedbi-Parov Stelar inKaiser Chiefs.

 

Dodatne informacije

  • Avtor: Ula Kočevar
  • Foto: /
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav