download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: BILBI NA GLASBENEM VLAKU

Bilbi2Glasbeni vlak, ki je odpeljal iz Maribora proti Ljubljani, je na potovanju spremljala Bilbi (Maja Pihler Stermecki), priljubljena pevka in skladateljica, ki je pozornost pritegnila s hudomušnim besedilom in prijetnim glasom v pesmi Hvala za vijolice. Med vožnjo je skupaj s skladateljem in soavtorjem Gregorjem Stermeckim potnike razveselila s posebnim akustičnim nastopom v gostinskem delu vlaka. Ob spremljavi ritma železniških koles je predstavila pesmi s plošče Drobne slike in požela veliko navdušenje potnikov.


Maja Pihler Stermecki – Bilbi je ob tem povedala: "Vlak je moje najljubše prevozno sredstvo! Njegov značilni zvok me pomirja in hkrati odpira domišljijske svetove. Ko se mi več ne ljubi sedeti, se rada sprehodim, zaplešem, spijem kavico in pokramljam z drugimi popotniki. Z vlakom sem prepotovala Evropo in med tem napolnila veliko dnevnikov in beležnic. Precej teh idej je dobilo glasbeno preobleko in postalo del Bilbi-sveta." In potem je zapela: "Vozi me vlak v daljave, daleč tja v širni svet, ..."

Izjava Maje Pihler Stremecki - Bilbi

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Direktor potniškega prometa Slovenskih železnic, mag. Boštjan Koren, je ob tem povedal, da je vesel, da je projekt Slovenskih železnice in Društva planet Zemlja zaživel in da skupaj s slovenskimi glasbeniki z glasbo in zabavo opozarjamo na ekološko osveščenost vseh nas. Poudaril je, da je prav vlak prevozno sredstvo, ki je do okolja najbolj prijazno in tudi zabavno, kar dokazujejo prav glasbeni vlaki.
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/bilbivlak]}
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav