download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: ELEVATORS V KINU ŠIŠKA

elevators26V soboto zvečer je ljubljanski Center urbane kulture Kino Šiška zatresla ena najboljših glasbenih zasedb v Sloveniji, Elevators. Z nadvse groovy nastopom je skupina pokazala, da se tudi po desetletju skupnega ustvarjanja še ni iztrošila. Še več! Po izvrstnem nastopu sodeč so Elevators dosegli novi vrhunec ustvarjalnosti, ki je za enkrat že obrodila dva odlična koncerta, v Kinu Šiška in dan prej v studiu 14 za oddajo Jureta Longyke Izštekani, in novi single V Aorto.


Pod imenom Elevators so se pred desetimi leti zbrali nekateri najbolj talentiranih in izkušenih slovenskih glasbenikov, ki so kilometrino nabrali tako na domačih kot na tujih odrih. Zdajšnja zasedba, ki jo sestavljajo Jani Hace (bas), Robi Pikl (kitara), Sergej Ranđelović - Runjoe (bobni) in Davor Klarič (klaviature), ne potrebuje posebne predstavitve, njihova glasba govori zase.

To je bilo čutiti tudi v Kinu Šiška, kjer je publika brez problema spremljala večinoma inštrumentalno zgodbo, ki se je odvijala na odru. Za vokalne vložke so poleg Robija Pikla in Runjoeja poskrbele odlične gostje: Aphra Tesla, Josipa Lisac in Tinkara Kovač. Zadnja je navdušila s flavto in z glasom in publiko zares dvignila do neba s svojo iskreno izvedbo ena največjih uspešnic Elevators Na krilih ljubezni. Josipa Lisac pa je z odlično interpretacijo Živim po svome ponovno poudarila, da je edinstvena in briljantna v svojem glasbenem izražanju.

V desetih letih obstoja so Elevators morda izdali le dva albuma, a s tem očitno pustili tako močan glasbeni pečat, da se jih je tudi mlajša generacija z lahkoto vzljubila. Polna katedrala Kina Šiška, kjer so se v soboto zvečer družili mlajši in starejši obiskovalci, je bil najboljši dokaz za to!

Foto: Bojan Stepančič
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav