download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: RUKOLA PREDSTAVILA SVOJ ALBUM

rukola10V torek, 9. 8. ob 11. uri je glasbena skupina Rukola na Trgu svobode v Mariboru na tiskovni konferenci predstavila CD z naslovom Kiss in olje; plošček je izdala založba Akord Records, ki deluje pod okriljem Subkulturnega azila iz Maribora.


Eva in Lea, pevki skupine, ki zase prvi, da je zeleno usmerjena, sta predstavili ploščo in pot do nje, govorili sta tudi o usmeritvi in načrtih skupine Rukola. "Rukola je ženska skupina," sta poudarili, "Četudi so v ekipi trije moški, je naš pogled na dogajanje ženski. Bolj trezen, širši, manj zaletav, a odločen." Pravita,da so takšna tudi glasba in besedila skupine. "Ko nas je bilo pet pevk, je bilo to tako normalno, ker se je v pogovorih tako zmerom slišalo samo nas. In potem je tako ostalo. Resda zdaj nismo Rukola samo me, pevke, instrumentalisti pa naša spremljava, ampak gre zdaj za pravi bend, ta ženskost pa je ostala. Ker ni samo koristna, ampak tudi logična, glede na to, kam svet, ki ga poganjajo moške ideje, drvi."

Plošča Kiss in olje seveda je predvsem glasbeni izdelek, a tudi kronika tega časa. Četudi se na njej slišijo tudi stavki Mi smo izgubljeni in Svet se podira, jo je treba jemati pozitivno. Ker takšna tudi je. ker je to bistvo Rukolinega zelenega punka. Bolje je povedati odkrito kot mižati pred resničnostjo.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav