download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: SCHENGENFEST 2011

SchengenFest_sobota_062Že četrto leto zapored je od 5. do 7. avgusta 2011,  v prekrasnem okolju Krajinskega parka Kolpa neposredno ob reki, na meji s Hrvaško v Vinici, potekal najbolj seksi glasbeni festival daleč naokoli – Schengenfest 2011!  Nastopilo je kar več kot 23 skupin: Prljavo kazalište, Dubioza kolektiv, Kad smo bili Bijelo dugme, Niet, Pankrti, Edo Maajka, Vlado Kreslin in Mali bogovi. S.A.R.S., Srečna mladina, Kultur Shock, Shyam, Superhiks, RevCo World, Lee Jay Cop, Voyage, Dirtswitch, Pink Studio, Low Peak Charlie, Liquf, The Qemists, Eight Bomb, CoverLover in Stara šula.


Letošnji Schengenfest je bil res nekaj posebnega, saj se je na njem zbralo v treh dneh več kot 16.000 obiskovalcev vseh starosti, kar je za 60 % več kot lani! Na novem prizorišču, nedaleč od prejšnjega, je organizator poskrbel za brezhibno organizacijo, v okviru te pa so poleg koncertov potekale delavnice, večji oder za elektronsko glasbo in seveda urejeno šotorišče in parkingi, ki so letos bili neposredno ob festivalu. Seveda ni manjkal tudi zabaviščni park, ki je bil za vse udeležence zastonj. Letošnji glasbeni program je privabil številne udeležence tudi iz Hrvaške, med nastopajočimi lahko še posebej izpostavimo Niet, Pankrte, Prljavo kazalište, Vlada Kreslina z Malimi bogovi in gostujočo vokalno zasedbo Lan iz Bele krajine, nato Dubiozo kolektiv, S.A.R.S., Kultur Shock, The Qemists in RevCo World. Program je vsako noč potekal kar do 4.00 zjutraj!

Organizator KUD Bela krajina - Jernej Zajc in Darjan Moravec - se zahvaljuje vsem sodelujočim pri letošnjem projektu: nastopajočim, obiskovalcem, pokroviteljem, medijskim pokroviteljem, vsem medijem, ki so podprli festival in seveda Vinici, ki gosti naslednje leto že 5. Schengenfest, tokrat bo to Schengenfest 2012!

Foto: Tina Rus (Zarolaj.si)

Petek:
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/Schengen2011/petek]}

Sobota:
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/Schengen2011/sobota]}

Nedelja:
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/Schengen2011/nedelja]}
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav