download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: SLOVENSKA POPEVKA 2011

Slovenska_popevka_2011_15Pretekli večer smo dobili nove zmagovalce festivala Slovenska popevka 2011. Strokovna žirija je podelila štiri nagrade, občinstvo pa je s telefonskim glasovanjem nagradilo enega izvajalca.


Na prireditvi Slovenska popevka 2011 so bile podeljene naslednje nagrade:

  • Velika nagrada strokovne žirije Slovenska popevka 2011 za najboljšo skladbo v celoti  je prejela skladba Naj traja, avtorjev Rudija Bučarja, Leona Oblaka in Aleša Avblja v izvedbi Rudija Bučarja.
  • Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejela skladba Drobne slike v izvedbi Bilbi, avtorjev Maje Pihler Stermecki in Gregorja Stermeckija.
  • Nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo je prejela Anika Horvat za skladbo In situ.
  • Nagrado strokovne žirije za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca je prejel Samo Budna za popevko Sončna hiša.
  • Veliko nagrado občinstva Slovenska popevka 2011 za najboljšo skladbo v celoti je prejel Marko Vozelj za skladbo Tukaj si, avtorjev Martina Štibernika, Marka Vozlja in Patrika Grebla. Skladba je prejela 935 glasov od skupaj 4360 prejetih klicev.

Gostitelj letošnje Slovenske popevke je bil medijsko priznan humorist, priznan voditelj priljubljenih in odmevnih radijskih in televizijskih oddaj RTV Slovenija, Sašo Hribar.

Gledalci in poslušalci so lahko med glasovanjem prisluhnili izvajalcem, ki še nikoli niso nastopili na odru Slovenske popevke: Neisha, Alya, Severa Gjurin, Murat & Jose in Jan Plestenjak, ki mu  je RTV Slovenija podelila Zlato ploščo za projekt za Osebno, ki ga je izdal pod okriljem ZKP RTV Slovenija. V spremljevalnem programu je nastopila tudi Darja Švajger, ki je na Slovenski popevki 2010 prejela veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti za skladbo Otok ljubezni, avtorjev Patrika Grebla in Ferija Lainščka. Urednica festivala je bila Diana Štravs Svetlik, režiser Peter Juratovec, scenografinja pa Tatjana Kortnik.

Na dan festivala Slovenska popevka 2011 je ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, izdala tudi zgoščenko z vsemi skladbami letošnjega festivala. ZKP RTV Slovenija že vrsto let, ob aktualni zgoščenki festivala Slovenska popevka, na isti dan že tradicionalno  izdaja promocijske zgoščenke iz niza najpomembnejših avtorjev in izvajalcev zgodovine in sedanjosti Slovenske popevke. Letos je to izdaja dvojne zgoščenke Lada Leskovarja z naslovom Za vekomaj.

{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/popevka2011]}
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav