download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: TISTI, KI SO PRVI PRIREDILI WHISKEY IN THE JAR!

The_Dubliners_19Da glasbenikova leta tudi slučajno niso pomembna, če želi spraviti občinstvo na noge, se je še enkrat več pokazalo minuli petek v ljubljanskih Križankah. V zagotovo enem najlepših koncertnih prizorišč v Sloveniji je zopet nastopila irska zasedba The Dubliners. Sivolasi možakarji, Eamonn, John, Barney, Sean in Patsy, so še vedno polni energije razgreli domačo publiko na (z odmorom vred) skoraj triurnem koncertu!


Skupina, ki si je ime nadela po zbirki kratkih zgodb irskega pisatelja Jamesa Joyca so se v Sloveniji ustavili v velike celoletne turneje, ki so jo pričeli že januarja letos. Da bodo naslednje leto obeležili 50. obletnico delovanja, je skoraj tako neverjetno kot energija, ki jo oddajajo na odru glasbeniki, ki so povečini že vsi zakorakali v osmo desetletje.

V prvem delu nekoliko počasnejše in romantične  irske folk ritme so v drugem delu zamenjali poskočnejši, proti koncu koncerta pa je publika dočakala tudi njihove največje, težko pričakovane uspešnice – Seven Drunken Nights, Dirty Old Town in ob koncu še Whiskey in the Jar, katere, ne boste verjeli, NI prva posnela Metallica, pač pa, po stari irski tradicionalni melodiji, prav The Dubliners!

Anja Intihar
Foto: Tina Rus (Zarolaj.si)

{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/dubliners]}
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav