download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: UNDERGROUND FESTIVAL 2011

CZD_underground_2011Tudi letos je v Mariboru potekal Underground festival, glasbeni dogodek posvečen rock'n'rollu, letos v samostojni organizaciji Subkulturnega azila Maribor, zavoda za umetniško produkcijo in založništvo. Ponovno se je odvil v televizijskem studiu RTS Maribor, ki je dogodek tudi snemal, saj je festival obenem projekt snemanja šestih TV oddaj, predvajale se bodo jeseni.


V okvirju festivala se je predstavilo šest skupin in izvajalcev, ki dajejo rock'n'rollu svoj lasten pečat. Legendarna skupina Center za dehumanizacijo je predstavila predvsem nove skladbe, v karizmatični rockovski izvedbi. Nanje se je navezal kantavtor Matej Krajnc, ki je predstavil svoje interpretacije skladb skupine CZD, z elektroakustično kitaro in ustno harmoniko. Iz sosednje Avstrije se je predstavil duet Son of the Velvet Rat, ki je združil nežne melodije z rezkim zvokom električne kitare. Skupina Joko Ono je podžgala publiko s svojim hudim HC nabijanjem in odlično kameram prijazno predstavo, za njimi pa je kantavtor Tomi Lorber z orkestrom in svojimi hudomušnimi verzi in komentarji nasmejal obiskovalce. Večer so zaključili Rukola, green pankovci, dobro poznani lokalni publiki.

Na Underground festivalu nastopajo samo tisti avtorji in izvajalci, ki v svojem delovanju nimajo dvojnih meril, so glasbeniki v pravem pomenu besede. Festival se je znebil predpone prejšnjega organizatorja in s tem v letu 2011 tudi subvencije Ministrstva za kulturo. Izgubil je pribl. 2000 EUR javnih sredstev – v rock'n'rollu se dogaja tudi to. Underground festival se je že drugo leto po vrsti snemal kot TV produkcija, kar pomeni, da bo izvajalcem omogočen pomemben preskok v njihovi prepoznavnosti.

{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/underground]}

Foto: Peter Dobaj
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav