download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

reportaža: UROŠ PERIĆ IN PRIJATELJI

urospericV nedeljo, 14.11.2010 je vokalist in pianist Uroš Perić v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani v živo predstavil del svoje najnovejše zgoščenke duetov Uroš Perić & friends, ki je pravkar izšla pri založbi ZKP RTV Slovenija in ki predstavlja glasbo iz zlate dobe jazza, soula in bluesa.Uroš Perić se je tudi tokrat izkazal kot izreden glasbenik in "entertainer". Od prve do zadnje minute koncerta je stopnjeval napetost. Nastopil je ob spremljavi Big banda in godal RTV Slovenija (kot tudi na zgoščenki) ter s številnimi gosti – Otom Pestnerjem, Alenko Godec, Nuško Drašček, Ivo Stanič, Evo Hren, Majo Keuc, Lucienne, Zdenko Kovačiček, Ireno Vrčkovnik, Nino Strnad ter seveda s svojimi nepogrešljivimi tremi spremljevalnimi vokalistkami The Pearlettes.

Na zgoščenki je z njim zapelo še več gostov. Zgoščenka namreč predstavlja 19 skladb z eminentnimi pevci iz domovine in tujine. Med drugim sta na zgoščenki tudi dva dueta s Sheilo Raye Charles, hčerko slavnega Raya Charlesa.

Tokratni koncert v organizaciji Glasbene produkcije RTV Slovenija je bil tudi nekaj prav posebnega: po koncertu so namreč na odru Gallusove dvorane podelili Ježkovo nagrado, ki jo RTV Slovenija podeljuje v želji, da bi vzpodbudila izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Letošnji nagrajenec je režiser Vinko Möderndorfer.

Koncert Uroša Perića, ki se je končal s stoječimi ovacijami, je neposredno prenašala TV SLO 1.

{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/UrosPeric]}
Foto: Darko Koren in arhiv im.puls
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav