download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Skalp predstavili album Mars je prodan

Skalp predstavili album Mars je prodan
Foto: Jan Zelinjšček
Ajdovska rock skupina Skalp je pred avditorijem domače publike obeležila dan izida težko pričakovanega albuma "Mars je prodan", ki je nastajal kar 5 let in na slovensko glasbeno sceno prinaša svež generični rock ter pozitivna globlja sporočila.
Fantje iz skupine Skalp so njihov novi album predstavili na koncertu v ajdovskem mladinskem centru Hiša mladih, oboževalcem iz bolj oddaljenih krajev pa so fantje v sodelovanju z radiem VAL 202 omogočili, da so jih lahko poslušali v živo preko radijskih valov. »Vzdušje v Ajdovščini je bilo fantastično. Skalpi smo uživali vsako sekundo svojega nastopa, navdušena publika pa je našo evforijo še dodatno podžigala. Zelo nas veseli, da se je zaradi zgodnje 18. ure tokrat koncerta udeležila tudi najmlajša publika,« je povedal Peter Krkoč, frontman skupine Skalp.
Fantje so material za album, ki je izšel pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija ter s sodelovanjem VALa 202 in Guerila, pripravljali kar 5 let. »Vsi nas sprašujejo zakaj ne izdajamo albumov pogosteje. Danes je jasno, da se s prodajo albumov ne da preživeti. Zato nam založniki za ustvarjanje pustijo ves potreben čas, da nastane točno tak izdelek, kot smo si ga zamislili,« pravi Krkoč.
Sicer pa so Skalpi vžigalno vrvico za izid albuma prižgali že lani z izdajo dveh singlov, ki sta požela številne pohvale in vidne nagrade. Skladba "Vem, da lahko!" je denimo na nacionalni televiziji prejela nagrado za najboljši videospot leta in priznanje župana Marjana Poljšaka za posebne dosežke. S singlom "Krik izpod mrzlih rjuh" pa so fantje sodelovali pri celovečernem filmu Ksana, ki bo v režiji Dejana Baboseka izšel letošnjo jesen.
Album "Mars je prodan" vsebuje 10 skladb, ki na slovensko glasbeno sceno prinašajo konkreten rock, brez odvečne embalaže in marketinškega sijaja. Glasbeni vzorci in prijemi so originalno interpretirani z melodičnim zvokom, diskretnimi kitarskimi rifi in enostavno ritmično linijo. Čist in jasen vokal v ospredju, ki je zaščitni znak skupine, brezkompromisno odkriva misli, poglede in usode ljudi, ki ne pristajajo na povprečnost in so prav zato s svojim globljim sporočilom zmožni spreminjati svet. Skalpov novi album potrjuje, da slovenski rokovski sceni ne manjka potenciala.
Vse na novo predstavljene sklade so nastajale v novogoriškem studiu Bor, v produkciji priznanega kitarista Bora Zuljana, ki je poskrbel, da ima Skalpov generični rock svež in modern prizvok: »Bor je ponovno dokazal, da iz njegovega studia prihajajo izdelki, ki stopijo ob bok svetovni produkciji,« dodaja Krkoč.
Svoje nove skladbe, med katerimi je tudi zadnji singel z naslovom "Mars je prodan", bodo Skalpi v poletnem času predstavljali na koncertih v živo, za njihov zadnji singel pa nameravajo fantje v kratkem posneti tudi videospot.
Ajdovska rock skupina Skalp je pred avditorijem domače publike obeležila dan izida težko pričakovanega albuma Mars je prodan, ki je nastajal kar 5 let in na slovensko glasbeno sceno prinaša svež generični rock ter pozitivna globlja sporočila.  

Fantje iz skupine Skalp so njihov novi album predstavili na koncertu v ajdovskem mladinskem centru Hiša mladih, oboževalcem iz bolj oddaljenih krajev pa so fantje v sodelovanju z radiem VAL 202 omogočili, da so jih lahko poslušali v živo preko radijskih valov. "Vzdušje v Ajdovščini je bilo fantastično. Skalpi smo uživali vsako sekundo svojega nastopa, navdušena publika pa je našo evforijo še dodatno podžigala. Zelo nas veseli, da se je zaradi zgodnje 18. ure tokrat koncerta udeležila tudi najmlajša publika," je povedal Peter Krkoč, frontman skupine Skalp.

Fantje so material za album, ki je izšel pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija ter s sodelovanjem VALa 202 in Guerila, pripravljali kar 5 let. "Vsi nas sprašujejo zakaj ne izdajamo albumov pogosteje. Danes je jasno, da se s prodajo albumov ne da preživeti. Zato nam založniki za ustvarjanje pustijo ves potreben čas, da nastane točno tak izdelek, kot smo si ga zamislili," pravi Krkoč.
Sicer pa so Skalpi vžigalno vrvico za izid albuma prižgali že lani z izdajo dveh singlov, ki sta požela številne pohvale in vidne nagrade. Skladba Vem, da lahko! je denimo na nacionalni televiziji prejela nagrado za najboljši videospot leta in priznanje župana Marjana Poljšaka za posebne dosežke. S singlom Krik izpod mrzlih rjuh pa so fantje sodelovali pri celovečernem filmu Ksana, ki bo v režiji Dejana Baboseka izšel letošnjo jesen. 

Album Mars je prodan vsebuje 10 skladb, ki na slovensko glasbeno sceno prinašajo konkreten rock, brez odvečne embalaže in marketinškega sijaja. Glasbeni vzorci in prijemi so originalno interpretirani z melodičnim zvokom, diskretnimi kitarskimi rifi in enostavno ritmično linijo. Čist in jasen vokal v ospredju, ki je zaščitni znak skupine, brezkompromisno odkriva misli, poglede in usode ljudi, ki ne pristajajo na povprečnost in so prav zato s svojim globljim sporočilom zmožni spreminjati svet. Skalpov novi album potrjuje, da slovenski rokovski sceni ne manjka potenciala.

Vse na novo predstavljene sklade so nastajale v novogoriškem studiu Bor, v produkciji priznanega kitarista Bora Zuljana, ki je poskrbel, da ima Skalpov generični rock svež in modern prizvok: "Bor je ponovno dokazal, da iz njegovega studia prihajajo izdelki, ki stopijo ob bok svetovni produkciji," dodaja Krkoč.

Svoje nove skladbe, med katerimi je tudi zadnji singel z naslovom Mars je prodan, bodo Skalpi v poletnem času predstavljali na koncertih v živo, za njihov zadnji singel pa nameravajo fantje v kratkem posneti tudi videospot.

Dodatne informacije

  • Avtor: Spletna revija Zarolaj.si
  • Foto: /
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav