download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Soki z bobnarsko kliniko in predstavitvijo svojih Tama palic

Soki z bobnarsko kliniko in predstavitvijo svojih Tama palic
Foto: Nataša Urbančič
Marko Soršak Soki je v ljubljanskem Bam centru znova pripravil bobnarsko poslastico tako za stare bobnarske mačke, kamor po 20 letih kariere kljub mladosti uvršča tudi sebe, kot tudi za mlade bobnarske nadobudneže, ki so z napetimi ušesi včeraj vestno prisluhnili Sokijevi bobnarski zgodbi. 
Poleg predstavitve opreme, ki jo Soki uporablja na koncertih in vajah, smo izvedeli tudi kako ta vsestranski bobnar uglasi svoje bobne, kako se ogreje pred nastopom, kako skrbi za svoj sluh, kateri bobnarji so nanj ključno vplivali, s številnimi vprašanji pa so k zanimivosti razprave prispevali tudi slušatelji. Zahvaljujoč njim smo med drugim izvedeli tudi, da je krivec za Sokijevo bobnanje Arnold Schwarzenegger.
 
Med publiko je bilo opaziti tudi nekaj zvenečih glasbenih imen, med drugimi Blaž Sotošek (Tide), Damir Pavlič (Bohem) in Matič Ajdič (San Di Ego), tehnično plat včerajšnje predstavitve pa je podkrepil Sokijev dolgoletni spremljevalec na odrih, stage tehnik Nenad Mušnjak Nensi.
 
Bobnarsko popoldne je bilo na prvem mestu namenjeno predstavitvi izjemnega dosežka – Sokijevih signature bobnarskih palic Tama, ki so jih v japonskem podjetju izdelali prav za slovenskega bobnarja. Skupaj so tako patentirali poseben model in v njem zajeli želje in potrebe Sokija, ki se ga po njegovih besedah mora slišati, ko vstopi v hišo. "Za glasnost pa se poskrbi tudi z narobe obrnjenimi palicami", ob tem v smehu dodaja bobnar, ki je že vrsto let tudi član zasedbe Elvis Jackson. Med zbranimi je Soki izžrebal tudi 3 srečneže, ki so prejeli njegov model palic, vsem, ki bi želeli postati njihovi lastniki, pa so na voljo na prodajnih mestih.
 
Marko je kliniko, dogodku primerno, otvoril in zaključil z udarnim bobnarskim performansom in na koncu na oder povabil vse, ki so želeli Sokijev set tudi sami preizkusiti. Ob zaključku pa napovedal tudi svoj že zelo vroč projekt, DVD 20 za 20, ki ga je ob 20-letnici svoje kariere posnel z 20 slovenskimi izvajalci in bo izšel konec meseca aprila. Izkupiček od donacij, ki jih bodo kupci oddali ob »nakupu«, bo Soki namenil nakupu novih instrumentov za slovenske osnovne šole, ki si teh ne morejo privoščiti.
 
Soki je ob uspešnem večeru dodal: "Brez bobnov oziroma ritma ni glasbe. Če bi nas bobnarje kdaj harmonike uspele izkoreniniti, je konec s glasbo. Pa ne bodo! Ponosen in vesel sem na dober obisk klinike, predvsem pa na nove, mlade bobnarske upe."
 

Dodatne informacije

  • Avtor: Zarolaj.si
  • Foto: Nataša Urbančič
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav