download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Vstaja Bakaline v Cerknem

V lanskem letu so se v Tolminu že na različne načine poklonili pogumnim kmetom iz tolminskih hribov, ki so se pred tristo leti uprli takratnin oblastem.
Tokrat nismo proslavljali 300 obletnice tolminskega punta, ampak smo se puntali zares: če so se pred tristo leti tolminski kmetje borili za svoje pravice z vilami in kosami, bi se morali glede na obstoječe družbeno, politično, ekonomsko in gospodarsko stanje Slovenci danes toliko bolj boriti z besedo, pesmijo ali modrimi dejanji: na eni strani nas kapitalistični svet sili v nepotrebno in prekomerno potrošništvo ter preobilje, na drugi strani pa nam z davki in evropsko birokracijo onemogoča dostojno življenje na lastni zemlji.

Glasbena vstaja dua Bakalina in Accordion Group 4-8 8-16 je vzpodbuda ljudem, naj začnejo razmišljati z lastno glavo, in je eden od korakov na poti, ki vodi do nehlapčevanja. Vstaja se je včeraj zgodila v Ceknem. In bilo je bučno!

Dodatne informacije

  • Avtor: MaKo studio
  • Foto: Zoran Abram
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav