download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Anavrin še z videospotom za singel Mesto idej

Anavrin še z videospotom za singel Mesto idej
Foto: Andrej Zavašnik
Anavrin so te dni na poslušanje že poslali novi single Mesto idej, kot obljubljeno pa predstavljajo še videospot. Pri tem pa jim je dodobra zagodla narava, zato sta tako single kot tudi spot prišla na svetlo precej kasneje, kot je bilo sprva mišljeno. Tako so Anavrin najprej predstavili pesem Premalo enakih, Mesto idej pa prihaja kot drugi single.   
"Ideja o spotu se je porodila že pred enim letom in sprva niti nismo pomislili, da se bo snemanje tako razvleklo. Prvi del je sicer bil posnet že spomladi, a ko smo se lotili snemanja drugega dela, smo naivno naleteli na nepredvideno težavo, saj Cerkniško jezero še ni bilo prazno, izsušeno. Skratka noben od nas ni predvidel samih zakonitosti jezera, kdaj je jezero polno z vodo in kdaj ni. Nato smo čakali do poznega poletja," pravijo.
 
"Želel sem malce nenavadno lokacijo, ki še ni bila videna v videospotih pri nas. Izsušeno Cerkniško jezero je bilo točno to, kar sem imel v mislih, saj smo snemali ob požiralniku, ki od daleč zgleda kot lunin krater, s suho, razpokano, sivo zemljo," je povedal režiser in scenarist David Lužar. Pri videospotu so sodelovali s produkcijsko ekipo Wide Lens, ki je poskrbela za režijo, scenarij in montažo. Pomagala sta še Andraž Jerič kot direktor fotografije in snemalec Andraž Anzeljc.
 
"Snemanje je potekalo 4 dni in posledica je bil prah vsepovsod: v ojačevalcih, zvočnikih, kitarah, mikrofonih, prašne obleke..." pa se snemanja spominjajo fantje. "Tematsko se zgodba spota zelo navezuje na samo besedilo. Preprosto, vsak od nas išče svoj prostor, mesto, kjer bo lahko kreativen, kjer se bo lahko svobodno izražal. To mesto nas napaja z energijo, nam vliva vero in upanje, ki sta nujno potrebni, da lahko živimo svoje poslanstvo," pravi pevec Damir Lisica, ki je avtor besedila.
 
Ta trenutek fantje v svojem domačem studiu miksajo celotni album in se pripravljajo na zadnjo fazo obdelave zvoka, mastering, v mesecu decembru pa so planu tudi prvi koncerti, kjer bodo predstavili nov glasbeni material.
 

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav