download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Bališ z videospotom za skladbo Črno-bel film

Bališ – zasedba koroških Slovencev, ki poje v maternem jeziku – je lani pod okriljem producentske taktirke Žareta Paka in Založbe kakovostnih programov - ZKP RTV Slovenija, izdala album 'Novnos' s katerega so tudi slovenskim poslušalcem že predstavili dve pesmi: Moj ša la la in 05 (za katero so na Koroškem posneli zanimiv spot).
Za snemanje videospota nove pesmi so se tokrat odločili za nekaj sprememb: s Koroške so se odpravili v Slovenijo in izbrali novo snemalno ekipo. Vizualizacijo pesmi 'Črno-bel film' (ki je ponovno nastajala pod producentskim okriljem ORF Slovenski spored) sta, poleg vseh članov zasedbe, ustvarjala Aljoša Jerovšek in Mojca Dreu. Poseben pečat je sliki dodal Stefan Reichmann s pomenljivimi črno-belimi slikami, ki se odlično podajo sporočilu pesmi.
'Črno-bel film' opozarja na minljivost in hitrost našega časa. Na to, kako nimamo več občutka za nianse oz. kakršnokoli drugo barvo kot črno ali belo in zato svet, kljub kompleksnosti in raznolikosti, vidimo zgolj kot enoličen, brezbarven vzorec.
Bališ – zasedba koroških Slovencev, ki poje v maternem jeziku – je lani pod okriljem producentske taktirke Žareta Paka in Založbe kakovostnih programov - ZKP RTV Slovenija, izdala album Novnos s katerega so tudi slovenskim poslušalcem že predstavili dve pesmi: Moj ša la la in 05 (za katero so na Koroškem posneli zanimiv spot). 

Za snemanje videospota nove pesmi so se tokrat odločili za nekaj sprememb: s Koroške so se odpravili v Slovenijo in izbrali novo snemalno ekipo. Vizualizacijo pesmi Črno-bel film (ki je ponovno nastajala pod producentskim okriljem ORF Slovenski spored) sta, poleg vseh članov zasedbe, ustvarjala Aljoša Jerovšek in Mojca Dreu. Poseben pečat je sliki dodal Stefan Reichmann s pomenljivimi črno-belimi slikami, ki se odlično podajo sporočilu pesmi. 

Črno-bel film opozarja na minljivost in hitrost našega časa. Na to, kako nimamo več občutka za nianse oz. kakršnokoli drugo barvo kot črno ali belo in zato svet, kljub kompleksnosti in raznolikosti, vidimo zgolj kot enoličen, brezbarven vzorec.

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav